Теквондо: Репрезентациjе ТАС отпутовала у Манчестер на сениорско Светско првенство

Репрезентативци Теквондо асоциjациjе Србиjе у ноћи између суботе и недеље са аеродрома Никола Тесла кренули су пут Манчестера где ће од 15. до 19. маjа одмеравати снаге на Светском сениорском првенству.

 

60177183_10219405610238843_3199278141872799744_n.jpg 


Атмосфера у тиму Орлова одлична. После жестоког припремног периода и учешћа на тест такмичењима, Г1 и Г2 ранга, од почетка 2019. до данас и то на свим континентима, репрезентативци Србиjе потпуно су спремни за све што их очекуjе на Острву.
-Лакше jе устати рано него вежбати два пута дневно шест месеци –рекао jе Драган Jовић непосредно пред полазак репрезентациjе Србиjе пут Манчестера. -Светско првенство jе изазов за све нас. Ниjе нам први пут да идемо са овако jаком поставом. Имамо склоп младих такмичара, нових нада и jедан броj искусних и зрелих такмичара коjи су се доказали више пута до сада. Наши циљеви су увек велики и високи. Увек тежимо да будемо што бољи. Дорбо смо се спремали дуго смо радили цео стручни тим jе радио на детаљима месецима уназад. Оно што ћемо тамо доказати jе наш тренутни квалитет. Нити поцењуjемо друге нити прецењуеjмо севе. Мислим да имамо шансе за добар пласман рекао jе Драган Jовић, спортски директор и први тренер Теквондо асоциjациjе Србиjе.

WC_Instagram_ProfilePic.jpg


Орлови су пут Манчестера кренули у пуном саставу. Сениори: Дмитриj Нагаjев до 58 кг (Галеб), Никола Вучковић, до 68 кг ( Змаj), Дамир Феjзић, до 74 кг (Еурошпед), Иван Караjловић, до 80 кг (Летњиковац), Драшко Jованов до 87 кг (Воjводина), Данило Вукелић, преко 87 кг (Империум). Сениорке Теодора Jовић до 46 кг (Галеб), Вања Станковић, до 49 кг (Галеб), ТИjана Богдановић до 53 кг ( Галеб ), Александра Радмиловић до 57 кг (Галеб), Надица Божанић до 62 кг (Империум), Ирис Jовић Вуjаковић до 67 кг (Галеб), Милица Мандић до 73 кг (Галеб) и Ана Тепавац преко 73 кг (Елит)
Марио Дуjић тренер репрезентациjе Србиjе истиче да jе тим спреман за светски испит у Манчестеру.
-Имали смо одличан залет. Стартовали смо одлично са УС опеном, Белгиjом и осталим турнирима. У одличноj су форми. Припреме су одрађене по плану и искрено очекуjемо да се вратимо са историjским резултатом. Екипа jе спремна, одлична. Делом jе подмлађена а делом су искусни прекаљени, борци. Уз овакав тим уверен сам да ћемо направити историjски резултат за нашу земљу- истакао jе Марио Дуjић.
Олимпиjска шампионка и актуелна светска првакиња Милица Мандић на СП брани титулу освоjену пре две године.
-Искрено добро се осећам, jуче смо имали и завршни тренинг у Београду. Лепа jе атмосфера у тиму . Драго ми jе што идемо у пуном саставу, са нама су и психолог и медицински тим. Има и младих нада коjи ће се први пут надметати на Светском првенству. Сви се осећамо спремно а на нама jе да дамо максимум и правимо резултате -рекла jе Милица Мандић.
Тиjана Богдановић вицешапионка из Риjа на Светском првенству у Манчестеру такмичиће се у конкуренциjи до 53 килограма. Као и остали у тиму Орлова, пут Манчестера креће у одличном расположењу
-Имали смо одличне услове. Кренули смо са кондиционим припремама jош у децембру код Небоjше Шакића у Академиjи снаге. Наставили смо рад са женском репрезентациjом Ирана, коjа нам jе била гост овде у Београду. Према плану тренинге смо радили у Староj Пазови да би као и увек циклус завршили у Грчкоj. Расположени смо и задовољни како смо радили током припремног периода, даћемо као и увек максимум –истакла jе Тиjана Богдановић.
Вања Станковић у Манчестеру ће бранити златну медаљу у конкуренциjи до 49 килограма.
-Имали смо квалитетне и исцрпне припреме и мислим да се од свих можемо очекивати резултате. Већ првог такмичарског дана имамо три представника и уверена сам да ћемо обрадовати спортску jавност на самом старту светске смотре. Спремни смо и расположени- истакла jе Вања Станковић.
Александра Радмиловић боjе Србиjе у националном кимоно браниће у дивизиjи до 57 килограма.
-Сви смо спремни и буквално се од сваког може очекивати резултат вредан сваке пажње. За себе могу да кажем да сам можда никад спремниjа и да овога пута имам и доста искуства. Видећу на сам дан такмичења како ће све проћи. У сваком случаjу надам се наjбољем -рекла jе Радмиловићева.
За Ивана Караjловића, узданицу Орлова у конкуренциjи до 80 килограма ово ће бити треће учешће на светскоj смотри сениора.
-Трећа срећа -рекао jе Иван Караjловић кроз осмех-Прошле године сам повредио колено што ме jе онемогућило да учествуjем на Европском првенству. Драго ми jе да сам се опоравио и вратио у тим. У Бугарскоj на Опен Мулти Играма у Софиjи освоjио сам треће место што jе био показатељ да сам спреман за светску смотру.
Данило Вукелић jе узданица Орлова у Манчестеру у супертешкоj категориjи.
-Конкуренциjа ће бити паклена, 42 такмичара у категориjи. Ипак као и увек циљ jе jасан истакао jе Данило Вукелић.
Прекаљени борац Дамир Феjзић, смирено али са осмехом очекуjе учешће на планетарноj смотри.
-Све што jе било планирано за припремни период сам одрадио одлично. До сада сам на светским првенствима два пута долазио до осмине финала. Очекуjем и надам се да ћу сада бити бољи и обрадовати све љубитеље теквондоа у Србиjи – рекао jе Дамир Феjзић.
Драшко Jованов jе на припремним такмичењима за СП у Манчестеру показао да jе у доброj форми.
-Наjбољи борци ће бити у наредних седам дана у Енглескоj. Сви долазе тамо само са jедним циљем. То jе и наш циљ, да се окитимо неким од одличjа- рекао jе Jованов.
Надица Божанић наjбоља млада спортискиња за 2018 годину у избору ОКС по први пут у Манчестеру ће бранити боjе Србиjе на сениорском првенству света.
-Заиста jе велики изазов и за ово сам се спремала од почетка године. Биће ово премиjера али знам шта jе циљ. Знам да ћу се као и моjи другари из репрезентациjе борити и дати максимум-рекла jе Надица Божанић.
Част да отвори учешће Орлова на СП у Манчестеру припашће младоj Теодори Jовић, коjоj jе ово и премиjера на светскоj сениорскоj такмичарскоj сцени.
-Наjмлађа у тиму и ово ми jе прво Светско првенство али свакако да ћу дати максимум. Пре свега сам поносна на себе jер сам изборила могућност да будем у репрезентациjи. Даћу све од себе -истакла jе Теодора Jовић.
За Дмитриjа Нагаjева одлазак у Манчестер, биће премиjера на СП у националном кимону Орлова.
-Спреман сам, све смо од почетка године усмерили ка овом циљу. За мене jе посебно важно jер jе прво велико такмичење у кимону Србиjе. Знам да ћу пружити максимум био jе искрен Дмитри Нагаjев.
Ирис Jовић Вуjаковић ће као и Jовићева и Нагаjев, у Манчестеру имати ватрено кршетње међу сениорима.
-Узбуђена сам наравно и то позитивно. Доста смо радили и спремни смо. Надам се наjбољем била jе искрена млада Ирис Jовић Вуjаковић.

 

Tagovi

Komentari (0)