Теквондо: ПРВИ ДАН ТЕКВОНДО СПЕКТАКЛА У БЕОГРАДУ У ЗНАКУ ДУШАНА БОЖАНИЋА 

 Dusan-Bozanic-desno-plavi.jpg

 

 

Првог дана међународног турнира Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open, 17. по реду, такмичило се око 500 бораца у конкуренциjи кадета и jуниора. Сениори и преостале jуниорске категориjе на татами излазе у недељу. Интернационални турнир коjи се одржава у Хали Александар Николић окупио jе више од 1200 учесника из око 54 земаље.

Jедан од наjjачих турнира у овом делу Европе jе уjедно и jедна од станица на коjим такмичари из целог света сакупљаjу поене за светску и олимпиjску листу. Такође, ово jе jедан од тест турнира за српски национални jуниорски и кадетски тим, али и сениоре коjе до краjа године очекуjе учешће на неколико турнира.

На Галебовом Трофеjу првог дана заблистао jе Душан Божанић, коjи jе освоjио златну медаљу после четири убедљиве победе, иначе бронзани са jуниорског СП ове године.

-Врло сам задовољан како сам се данас борио, и како сам нашао решење за сваког противника. Ово jе само jедна од станица на путу до Европског jуниорског првенства  следеће године на коме ми jе циљ да остварим што бољи резултат. Наредне три недеље ће бити веома напорне, будући да учествуjем на три међународна турнира. Прво jе у Хрватскоj, затим Г1 турнир у Румуниjи и онда Г2 турнир у Паризу. додао бих и да ову златну медаљу са Галебовог трофеjа посвећуjем сестри Надици Божаниц, будући да jе она посветила мени сребрну медаљу на Олимпиjским играма за младе коjе се недавно одржало у Аргентини. Желим да се захвалим, породици и клубу на подршци – рекао jе Душан.

Другог такмичарског дана, осим броjних српских такмичара, на татами излазе и олимпиjска шампионка Милица Мандић, Тиjана Богдановић, сребрна са ОИ 2016, Ана Тепавац, осваjачица броjних медаља са светке и европске сцене, али и Британац коjи се бори за Молдавиjу Арон Кук, некадашњи европски шампион, као и чланови британског националног тима.

Остали резултати српског тима:

Душан Божанић (jуниор, до 68кг) – 1. место

Серђа Стевић (jуниор, до 63кг) – 3. место

Андреа Грбић (jуниор, до 59кг) – 3. место

Никола Остоjић (jуниор, до 78кг) – 3. место

Вук Матић (кадет, до 65кг) – 2. место

Лара Бокун (кадет, +59кг) – 3. место

Марко Бурушић (кадет, до 57кг) – 2. место

Страхиња Милинковић (кадет, до 57кг) – 1. место

Драган Младеновић (кадет, до 57кг) – 3. место

Петар Катавић (jуниор, до 45кг) – 3. место

Маша Марић (кадет, до 55кг) – 3. место

Сара Пантовић (jуниор, до 52кг) – 1. место

Ана Тиjанић (кадет, до 44кг) – 1. место

Катарина Jакшић (кадет, до 33кг) – 3. место

Петар Недељковић (кадет, до 33кг) – 2. место

 

Tagovi

Komentari (0)