Теквондо: Милинковић и Дуjић одушевили на ЕП у Шпаниjи

 strahinja.jpg

 

Орлићи су обрадовали све љубитеље теквондоа у Србиjи и трећег такмичарског дана Европског првенства за кадете у градићу Марина Дор у Шпаниjи. Млади репрезентативац Србиjе, Страхиња Милинковић, са Пиринеjског полуострва враћа се са вицешампионским звањем освоjеним у катагориjи до 57 кг.
Страхиња jе одлично почео учешће на ЕП победом над репрезентативцом Румуниjе. У другом jе био jе бољи и од одличног руског борца. У полуфиналу савладао jе и Француза што му jе обезбедило улазак у финале. Ипак у борби са представником Грчке, коjа jе одлучивала о осваjачу златног одличjа, недостаjало jе мало спортске среће. Страхиња Милинковић се са Европског првенства за кадете враћа са звањем вицешампиона.


-Остаjе жал за златом, али ово jе огроман успех и драго ми jе да сам се придружио моjим другарима коjи су освоjили одличjа током прва два дана. Захвалио био се тренеру Мирославу Кркљешу и уверен сам да ћу у будућности наставити jош боље истакао jе Страхиња Милинковић.
Да успех Теквондо асоциjациjе буде комплетан побринуо се трећег такмичарског дана Марин Дуjић трофеjни репрезентативац а касниjе и тренер наше земље. Он се у Марина Дор надметао на ЕП за мастере. У одличноj конкуренциjи Марин Дуjић освоjио jе бронзано одличjе.

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести