Теквондо: Милица Мандић и Ана Тепавац на корак до медаље

У протеклоj недељи у коjоj jе светска теквондо елита одмеравала снаге на планетарном првенству за сениоре у Манчестеру, Орлови су у категориjи до 73 и преко 73 килограма били на корак до медаље. Милица Мандић ( до 73 кг) и Ане Тепавац ( преко 73 кг) такмчење су завршиле на петом месту.
-Била jе ово изузетно тешка недеља за нас. Имали смо шест мечева коjи су се у последњим секундама или на златни бод завршили у корист противника. Од тога jе било два меча за медаљу.Било jе много добрих борби, лепих шанси али… рекао jе Драган Jовић, спортски директор и први тренер Теквондо асоциjациjе Србиjе.

 mancester1.jpg


Милица Мандић коjа jе у Манчестеру бранила светско злато у дуелу са Францускињом Мари Бле имала jе изузетно тежак меч.
-Милици jе медаља измакла у последњоj секунди. На корак до медаље била jе и Ана Тепавац. Истакао бих Вучковића и Феjзића коjи су по два меча прошли и треци изгубили на златни поен. Такође охрабруjе и наступ наших наjмлађих такмичара, Теодоре Jовић и Надице Божанић. Код них jе пресудило искуство. Ипак остаjе чињеница да се после десет година први пут враћамо празних шака.


О актуелноj ситуациjи када jе у питању сам врх теквондо спорта али и о учинку Орлова на СП у Манчестеру Драган Jовић каже:
-Свет jе заиста напредовао у сваком смислу. Све веће земље у овом спорту имаjу професионалне тимове стручњака коjи проводе по цео дан са тимом у њиховим тренажним центрима. Раде се озбиљна тестирања, анализе, статистика. Ми се трудимо да то пратимо колико jе то у нашоj моћи. Сада нам треба озбиљна анализа, да сутра не буде касно. Ако jе оваj неуспех плод лошег тренерског посла, спреман сам да одмах препустим место бољем. Ако jе разлог нешто друго или треће треба то идентификовати и одмах радити на томе. Не желим да даjем диjагнозу сам jер нисам ни сам радио са целим тимом. Сешћемо сви заjедно и видети шта чинити у постоjећим условима.Токио нам jе сада много даље али не и предалеко. Jош смо у угри само на много тежи начин. Сада нам предстоjе Гран при такмичења од чега практично све зависи ко ће се директно пласирати за Олимпиjске игре.

 

Tagovi

Komentari (0)