Теквондо: Милица Мандић бронзана на Гран приjу у Софиjи

Милица Мандић ( преко 67 кг) освоjила jе бронзану медаљу на Гран приjу у Софиjи. Овим одличним резултатом на међународноj спортскоj сцени, Мандићева jе освоjила jош jедно вредно одличjе као и бодове за Токио 2020.

WhatsApp-Image-2019-10-19-at-20.42.50.jpg
На путу до победничког постоља Мандићева jе остварила три победе на Гран приjу. У првом мечу савладала jе Катарину Батили (Обала Слоноваче). Енглескиња Ребеца Могоwан ниjе имала решење за српску шампионку у другом мечу, као ни Францускиња Солен Авулет у дуелу коjи jе следио. У мечу за улазак у финале Кинескиња Шуин Зенг била jе боља од српсе шампионке. Милица Мандић се из Софиjе враћа са бронзаним одличjем, седмим са ГП турнира и вредним бодовима за одлазак на Олимпиjске игре у Токио.


-Ово jе њена седма медаља на Гранд при турнирима. Била jе одлична цео дан, у свакоj борби! И у полуфиналу jе била доста близу са Кинескињом коjа jе освоjила и оваj Гран при, баш као и онаj у Jапану- рекао jе Драган Jовић, спортски директор и први тренер ТАС.- Ово значи и нових 14,4 поена више важних до краjа квалификационог дела. Фокус пребацуjемо на Бари и нови Г4 турнир, те на краjу на финални ГП после ког ће све бити познато. Мислим да ће се Милица са овим поенима померити за jедно место навише у ренкингу –закључио jе Драган Jовић.


Медаља освоjена у Софиjу jе изузетно важна за Милицу jер jе захваљуjући њоj остала међу првих шест на ранг листи.
– Задовоља сам данашњим даном и срећна сто се поново налазим на постољу на оваквом турниру. Имала сам четири тешка меча, и драго ми jе да се видео напредак у неким стварима сто сам везбала. Хвала тренеру Драгану Jовићу коjи ме jе водио у свакоj борби и без чиjих савета и не бих направила оваj резултат. Имала сам неколико грешака, али имам на чему да радим и томе се радуjем – истакла jе Милица Мандић.

Орлови су другог такмичарског дана ГП у Софиjи имали jош jедну шансу за одличjе. Надица Божанић (до 67кг) изгубила у четвртфиналу чиме jе била на корак до осваjања медаље. 

 

 

Tagovi

Komentari (0)