Теквондо: МАНДИЋЕВА ЧЕТВРТА НА ФИНАЛНОМ ГРАН ПРИJУ

 GP-Final.jpg

 

На финалном Гран при турниру категориjе Г8 коjи се одржао у Фуџаири, Милица Мандић поражена jе у борби за бронзану медаљу од Туркиње Нафие Кус 10:6, заузевши четврто место у категориjи преко 67 килограма. На финални Гран при отпутовале су и Ана Тепавац (+67кг) и Вања Станковић (-49кг). Тепавац jе поражена у првом колу баш од Милице (пласман на олимпиjскоj листи jе утицао да се представнице Србиjе сретну на старту), док jе Вања изгубила од Украjинке Ромолданове.

-И ове године као и прошле, Милица Мандић jе дошла до полуфинала. Нажалост, остала jе на четвртоj позициjи, имала jе одлично издање првог дана, два одлична меча али и повреду шаке.

Следећи дан, када су финала и борбе за бронзану медаљу, повреда jе већ почела да смета али ниjе била jедини разлог за пораз у полуфиналу. Иако jе остао жал за медаљом треба бити реалан и видети jедну константност ове године и сjаjне резултате током целе сезоне. Две медаље са Гран приjа, полуфинале на финалном ГП као и много медаља на Г1 и Г2 турнирима. Што се Вање тиче сигурно да jе могла боље, jош увек се бори сама са собом и сигуран сам да ћи изаћи из ове кризе. То ниjе ретка поjава када млада такмичарка освоjи злато на светском првенству. Jедноставно, не снађе се свако у тоj причи као главни фаворит на сваком такмичењу. Победиће она и ово и биће опет све како треба.  Ана jе имала за противницу Милицу у првом колу и ко год да jе победио био би пролаз за Србиjу. Сада jе на реду пауза и сумирање свега учињеног од Риjа до сада – истакао jе Драган Jовић.

Следећа година биће пресудна за српске репрезентативце, jе ће се одлучити ко иде на Олимпиjске игре у Токиjо 2020. године, а ко ће чекати 2024. и нову прилику. Пре свега, требало би решити круциjални проблем, као што jе сала у коjоj тренираjу српске олимпиjке.

-Такође, треба озбиљно почети са радом са млађим селекциjама. После Токиjа долази до jедне велике смене генерациjа, морамо да будемо спремни за то и наставимо са континуитетом осваjања медаља са свих великих такмичења. Од када jе земља Србиjа постала самостална држава, теквондо jе сигурно jедан од наjуспешниjих наших спотова. Много тога морамо да урадимо до jануара, а пре свега да нађемо место за тренинг – напомиње Jовић, оснивач ТК Галеб, матичног клуба Милице Мандић и Тиjане Богдановић, затне и сребрне са ОИ. – Ово причам о теквондо клубу “Галеб” и свим нашим репрезентативцима. Сви су постали глуви на наш проблем иако сам много пута рекао да jе ургентно. Буквално се свакодневно боримо са станарима зграде где вежбамо за њихово разумевање коjе не постоjи. Свакодневно нас приjављуjу,

инспекциjе долазе на недељном нивоу и то више не може да се поднесе. Трпе резултати, а ми немамо много времена.

 

Tagovi

Komentari (0)