Теквондо: Бронза и вредни бодови у Барију за Милицу Мандић

Милица Мандић трофеjна чланица репрезентациjе Теквондо асоциjациjе Србиjе, jош jедном jе обрадовала домаћу спортску jавност врхунским резултатом на међународноj такмичарскоj сцени. На Екстра Европском првенству у Бариjу (од 1. до 3. новембра) Милица jе освоjила бронзано одличjе у конкуренциjи преко 67 килограма.

galemilica.jpg
За Милицу Мандић ово jе jош jедно вредно одличjе у богатоj ризници уз коjе долазе и важни бодови за одлазак у Токио 2020.
Мандићева jе на путу до победничког постоља победила у првом колу Гркињу Евгениjу Сари 3: 0. У четвртфиналу Рускиња Полина Кан ниjе имала решење за српску шампионку коjа оваj меч решава 5:3. На жалост у полуфиналу, Милица ниjе могла да нађе решење за стару спортску противницу, Британку Бланку Валден, троструку светску шампионку коjа jе славила са 18:8. Уз бронзану медаљу, Милица jе убележила и вредне бодове за одлазак на Олимпиjске игре.
-Срећна сам што сам поново на постољу, и због освоjених бодова. Али исто тако мислим да могу jош боље да одрадим. Имала сам грешке у полуфиналу коjе нисам смела да направим. Враћам се кући са добрим утиском и жељна да напредуjем и радим на себи. Хвала тренеру Драгану Jовићу и целом тиму коjи су увек уз мене и помажу ми да остварим наш заjеднички циљ -рекла jе Милица Мандић бронзана на Екстра Европском првенству у Бариjу.


Репрезентациjа Теквондо асоциjациjе Србиjе наставила jе са одличним резултатима нап путу за Токио.
-Jош jедан важан шампионат jе за нама, на срећу успешан по наш тим. Наше две главне кандидаткиње су поново на победничком постољу и jако близу главног циља за ову годину, а то jе директан пласман на Олимпиjске игре. Било jе добрих момената, коjи мени као тренеру много значе. Радили смо целу годину напорно и сада треба остати наредних месец дана фокусиран на детаље и на краjу завршити годину са директним пласманом- истакао jе Драган Jовић, спортски директор и први тренер ТАС.


Трофеjни српски тренер похвалио jе и одлично издање Дамира Феjзића у конкуренциjи до 80 килограма.
-Желим да истакнем да jе Дамир Феjзић имао jедно од своjих наjбољих издања икада. Добио jе Британца Aron Cook-а, велико име светског теквондоа, а затим jе у борби за медаљу био одличан са актуелним светским прваком, Италиjаном Симоном Алесиом и меч изгубио на златни поен после 7-7 у регуларном делу- рекао jе Драган Jовић.

 

Tagovi

Komentari (0)