Теквондо: Божанић се позлатио у Паризу, Варда вицешампионски, Лончар бронзани

 Vukasin Božanić.jpg

 

 

Отворено првенство Француске у Паризу у наставку такмичења репрезентациjи Теквондо асоциjациjе Србиjе донело jе jош три вредне медаље. После  Надице и Душан Божанић се позлатио али у конкуренциjи jуниора до 68 килограма. Звањем вицешампиона окитио се и jуниор Вукашин Варда (до 45 кг) док jе у истоj узрастноj конкуренциjи Никола Лончар (до 63 килограма)  освоjио  бронзано одличjе.

Од учешћа на Олимпиjским играма младих у Буенос Аиресу овог октобра, Божанић jе са златним одличjем из Париза остварио и 17-ту победу у низу, односно четврто злато на великим међународним такмичењима – Галеб Белграде Тропхy Г1, Романиjа опен Г1, Цроатиа опен Г1 и сада Парис опен Г2.

Све су ово резултати у протеклих месец и по дана. Париз jе турнир ранга Г2 и уjедно одлично завршница сезоне. Посебно ми jе драго што смо  Надица и jа заjедно освоjили златне медаље. Желео бих да се пре свега захвалим нашим тренерима Jугославу Настасићу И Данилу Вукелићу, свим нашим другарима у нашем клубу, ТК Империум. Приjатељима и породици као и свима у Електротехничкоj школи у Земуну, на несебичноj подршци.  Надам се да ћу следеће године успети да освоjим медаљу и на jуниорском Европском првенству- истакао jе млади Душан Божанић.

Све љубитеље теквондоа одличним вестима из Париза обрадовали су имлади Вукашин Варда и Никола Лончар. Репрезентативци Србиjе и чланови ТК Еурошпед освоjили су два вредна одличjа. Варда ( до 45 кг) се из Париза вратио са вицешампионским звањем, док се Лончар окитио бронзом у категориjи до 63 килограма.

Гледаjући свеукупни учинак задовољни смо резултатима у Францускоj -рекао jе Марио Дуjић тренер ТК Еурошпед. Вукашин Варда jе био одличан. У првом колу победио jе сjаjног  Француза, у другом Шпанца али jе у трећем мечу Мароканац био бољи. Никола Лончар jе од почетка био убедљив пре свега победама над Шпанцем у првом колу, затим jе славио против домаћих такмичара у другом и трећем колу. Ипак четврти дуел са триколорима ниjе донео жељени резултат. Ипак морамо бити задовољни бронзом коjу jе освоjио у изузетно jакоj конкуренциjи од 24 такмичара у категориjи.

Марио Дуjић се осврнуо и на учешће Дамира Феjзића током првог такмичарског дана Отвореног првенства Француске.

-Дамир Фезић jе радио у олимпиjског категориjи до 80 килограма. У првом колу jе победио одличног Кореjца да би у другом колу изгубио од Арон Кука 15 :13. Треба нагласити да jе резултат као и борба у потпуности изjедначена што резултат наjбоље говори а Кук jе треутно наjбољи такмичар на свету у овом категориjи, истакао jе Марио Дуjић.

 

Tagovi

Komentari (0)