Теквондо: Божанићева златна на Галебовом турниру

Последњег такмичарског дана на турниру 18. Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2019, коjи се одржао 26. и 27. октобра у хали Александар Николић, према програму биле су сениорске категориjе. Током два дана турнира, учествовало jе око 800 бораца из 43 земље међу коjима jе било броjних олимпиjских, светских, европских, азиjских осваjача медаља.

 

0-02-0a-11e88053131135fd2081832856a317d5da381c2dad1c4a4a53b7b017afcc1053_8934891c.jpg 

Златну медаљу за Србиjу освоjила jе Надица Божанић (ТК Империум, -62кг), сребрну Ирина Зрнић (ТК Елит, -46кг), док су бронзане освоjили Теодора Jовић (ТК Галеб, -46кг), Дамир Феjзић (ТК Еурошпед, -74кг), Дмитриj Нагаев (ТК Галеб, -58кг), Ирис Jовић Вуjаковић (ТК Галеб, -73кг), Александра Радмиловић (ТК Галеб, -57кг), Махди Кходабакхсхи (ТК Галеб, -87кг), Нађа Савковић (ТК Галеб, -67кг), Ана Тепавац (ТК Елит, +73кг), Jована Мушицки (ТК Змаj, -53кг).
За Надицу Божанић ово jе друго злато од почетка ове сезоне.
-Пресрећна сам. Имала сам четири напорне борбе где сам у првоj борби добила Хрватицу коjа ме jе поразила пре две недеље у Босни на Г1 турниру. У наредном мечу победила сам и Словенку за медаљу и у полуфиналу Шпањолку. Финале jе било мозда наjтеже с обзиром да сам водила скоро до краjа и у задњих десет секунди примила ударац у главу коjи jе Хрватици донео предност. Успела сам да направим три бода у задњих шест секунди и победим. Желим да се захвалим мом клубу Империум и тренеру Jугославу Настасицу и остатку тима. А за подршку породици и дечку, као и осталим приjатељима коjи су дошли да ме подрже. Вец следећи викенд очекуjе ме Г4 турнир у Италиjи коjи доноси доста бодова за Олимпиjску листу-рекла jе Надица Божанић. 

Ово jе била сjаjна прилика за домаћу публику да гледа фантастичне борце коjи користе последњу прилику да сакупе поене за олимпиjску листу, будући да трка траjе до краjа године када се топ 6 бораца на листи директно пласира на Олимпиjске игре 2020.

Драган Jовић, директор турнира, прокоментарисао jе квалитет турнира.

– Изузетно ми jе задовољство што jе ове године био веома висок квалитет бораца на Галебовом Трофеjу. Неке од наjjачих репрезентациjа света су учествовали на турниру, као што су национални тимови Ирана, Туниса и Мексика. Сви борци су дошли са циљем да освоjе што више поена за олимпиjску листу, jер трка траjе до краjа године – истакао jе Jовић, директор турнира. – Милица и Тиjана имаjу наjвеће шансе за одлазак у Токио, обе су освоjиле медаље на Гран приjу у Софиjи прошле недеље, а чека нас И екстра Европско првенство у олимпиjским категориjама Г4 категориjе што jе додатна шанса за наше девоjке да осигураjу позициjу у топ шест бораца на олимпиjскоj листи.

 

Tagovi

Komentari (0)