Теквондо: БЕОГРАД ЦЕНТАР ВРХУНСКОГ ТЕКВОНДОА

Репрезентациjе шест европских држава на тренинг кампу у организациjи Теквондо асоциjациjе Србиjе, а под стручним вођством Драгана Jовића, наjбољег тренера света у избору Светске теквондо федерациjе, припремаjу се за наjвеће планетарно спортско такмичење, Олимпиjске игре у Токиjу.

galeb_zira_266500-min.jpg 

Теквондоисти из Белгиjе, Немачке, Кипра, Бугарске, Словениjе, Аустриjе и домаћина Србиjе данас jе у пратњи Деjана Бурчула, председника ТАС посетио и Божидар Маљковић, председник Олимпиjског комитета Србиjе.

– Поздрављам ову идеjу, квалитетан спаринг партнер вам даjе могућност да научиш од неког, да узмеш оно наjбоље, оно што ти немаш. Београд jе град отвореног срца, град у развитку. Срце ми jе пуно када видим све ове спортисте. Гале, Милица и Тиjана раде изванредно, зато сам и Милицу изабрао за потпредседника. Свима коjи нису стекли олимпиjску норму, желим да то што пре ураде и да се видимо у Токиjу. Ми у Олимпиjском комитету знамо како jе када играте под притиском, погледаjте кошаркаше у Кини. Нама jе да им обезбедимо добре услове, спаринг партнере. Нећемо се поредити са другима, то никад нисмо радили. Али даћемо све од себе – истакао jе Божидар Маљковић председник Олимпиjског комитета Србиjе.

Деjан Бурчул, председник Теквондо асоциjациjе Србиjе ниjе крио задовољство оствареним резултатима у минулоj години, коjи су уjедно и наjбоља наjава за ОИ 2020.

-Захвални смо господину Маљковићу што нас jе обишао, ово jе jедан нормалан дан у теквондоу, сви тренери су ту. Нажалост, недостаjе jош неколико наших такмичара, али зато имамо такмичаре из jош седам земаља и оне су изабрале Србиjу као полазну тачку у припремама за квалификациjе за Олимпиjаду. Значаjно jе што су се наши такмичари срели данас са свима овде, jер су сви они потенциjални учесници  Олимпиjских игара. Надамо се и да ће се момци изборити, као и Милица и Тиjана, jер jе велика конкуренциjа. Милица и Тиjана су већ велики успех за нас, jер у теквондоу се заиста тешко квалификоватио за Олимписке игре -рекао jе Деjан Бурчул.

Милица Мандић, репрезентативка Србиjе коjа се у Лондону уписала златним словима у спортску историjу Србиjе, већ jе обезбедила пласман на треће Олимпиjске игре у низу.

-Изузетно сам срећна што смо у прилици да тренирамо заjедно,  овде су и светски шампиони и цела наша репрезентациjа. Ово иде и нама у прилог, да променимо мало партнере, да научимо нешто ново, да се што боље припремимо за турнире. Бескраjно хвала Божидару Маљковићу што нас подржава, jер много значи подршка, како финансиjска, Олимпиjског комитету, тако и Министарства, jер знамо да веруjу у нас. Сви смо свесни, колико се уложило у нас, па ћемо се трудити да оправдамо то.

 

Tagovi

Komentari (0)