Теквондо: Андреа вицешампионски, Реља бронзани

Андреа Бокан и Реља Ивковић обрадовали су све љубитеље теквондоа у Србиjи. Европско првенство за кадете у градићу Марина Дор у Шпаниjи, другог такмичарског дана Орлићима jе донело jош jедно сребро и бронзу.
Млади репрезентативци ТАС, Андреа Бокан окитила се вицешампионским звањем у категориjи до 44 килограма док jе бронзу освоjио Реља Ивковић у категориjи до 41 килограма.

andrea.jpg

Андреа Бокан одлично jе почела учешће на ЕП победом над репрезентативком Немачке. На исти начин jе наставила и савладала такмичарку из Хрватске у другом а затим и представницу Грчке у трећем колу. У полуфиналу Андреа Бокан била jе боља и од друге представнице Немачке у категориjи до 44 килограма. Ипак у финалу Рускиња jе нашла слабу тачку српскоj репрезентативки и успела да освоjи злато.

-Драго ми jе да сам освоjила медаљу мада остаjе жал за златом. Ипак, ово jе друга европска кадетска медаља и зато сам изузетно срећна. Успела сам да наставим низ када jе у питању међународна конкуренциjа. Хтела бих да се захвалим свим тренерима са коjима сам вежбала и коjи су ми били подршка на путу до медаље -истакла jе Андреа Бокан.

rellja.jpg

 

Да се ризница Теквондо асоциjациjе Србиjе допуни са jош jедном европском медаљом, побринуо се Реља Ивковић у категориjи до 41 килограма.
-До сада сам осваjао одличjа на Г турнирима што jе такође веома важно а сада сам све материjализовао у овоj европскоj медаљи. Ово jе велики успех jер сам победио Руса у првом колу, као и Мађара, до данас актуелног европског првака. Увек неугодан противник репрезентативац Азербеjџана у борби за медаљу. Увек може боље али важно jе да сам задовољан резултатом- истакао jе Реља Ивковић.

 

Tagovi

Komentari (0)