ТО Опленац на 43. међународном сајму туризма

На управо завршеном 43. Међународном сајму туризма у Београду одржаном од 24.03. до 27.03.2022. године под слоганом „ Између планина и мора „, Туристичка организација Тополе је узела учешће на самосталном штанду у хали 4 и представила туристичку понуду наше општине.

IMG_20220325_105209.jpg 

Оно што можемо закључити свакако је да након пандемије, туризам поново оживљава, али још значајније је да ће и ове године бити популарне дестинације у Србији. Тражња је усмерена на одморе у природном окружењу, етно комплексе, сеоски туризам, атрактивне локације у близини великих градова. Овакав тренд и наша општина треба да прати и да искористимо потенцијале наше туристичке понуде.

 IMG_20220325_144935.jpg

Сајам је место, где осим промовисања туризма, имамо прилику и за пословне сусрете, са другим туристичким организацијама, Националном туристичком организацијом, туристичким агенцијама, медијима. Тако је било и овог пута. Разменили смо искуства са колегама из других туристичких организација, испратили трендове и присуствовали радионицама и предавањима која су организована од стране Туристичке организације Србије, као што су „ЕДЕН – изузетне Европске дестинације“, чији је члан и наша организација.

IMG_20220325_172142.jpg 

Ових неколико дана потрудили смо се да на најлепши начин представимо туристичку понуду наше општине. Посебно смо осим културно-историјског наслеђа, промовисали сеоски и вински туризам, као и смештајне и угоститељске капацитете. Као и до сада, манифестациони туризам који је такође важан део наше туристичке понуде, заузео је значајно место у промоцији, посебно најистакнутија манифестација “Опленачка берба и Сабор народног стваралаштва“.

Tagovi

Komentari (0)