ТЕНИС - Свесрпско финале у Чешкоj

Феноменалан успех женског српског тениса. Луна Вуjовић и Душица Поповски су заказале свесрпско финале Европског поjединачног првенства до 14 година у чешком Мосту. Бриљантаних месец дана у коjима су освоjиле европско екипно сребро, избориле титулу и полуфинале на Вимблдону, крунисале су директном битком за европско злато.

 Srpsko zlato.jpg

- Девоjке су пресрећне - прича тренер и вођа тима Силвиjа Хегедиш. - Ово им jе остварење снова, да се игра свесрпско финале, а сада су после полуфинала заjедно отишле на сладолед, па сутра ко победи. 

Душица Поповски jе као 12. носилац прва и чини се лакше дошла до финала преко 7. носиоца, Чехиње Саре Оливериусове 6:4, 6:0. А, Луна Вуjовић jе други пут у кариjери у ових месец дана добила прву фавориткињу, Румунку Jулиjу Сафину Попа 6:3, 7:6.

- Душица jе лако победила Чехињу, иако jе била бољепзиционирани носилац од ње, а Луна jе успела други пут у кратком периоду да слави против Попе, против коjе до сада ниjе знала за триjумф. Румунка jе била фаворит, и у другом сету jе водила, али jе Луна успела да преокрене и закаже свесрпско финале - закључуjе Силвиjа Хегедиш.

Ово jе први пласман у финале Европског поjединачног првенства до 14 година у историjи, а одмах - дупло финале. Луна и Душица су се окитиле екипним европским сребром, па су на Вимблдону до 14 година оствариле полуфинале (душица) и титулу (Уна), а сутра ће одлучивати ко ће да постане нова европска првакиња. Нема зиме за женски тенис у Новом веку српског тениса.

 

Тениски савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)