ТЕНИС - Селектор Троицки обjавио ужи списак играча за мечеве у Валенсиjи

Остало jе тачно месец дана до сусрета Србиjе и Шпаниjе у Валенсиjи у оквиру групне фазе Деjвис купа Светске групе 2023. Групна фаза финалног турнира Светске групе Деjвис купа 2023. на програму jе од 12. до 17. септембра 2023. у четири града домаћина (Болоња, Манчестер, Валенсиjа и Сплит). Деjвис куп селекциjа Србиjе вољом жреба налази се у Групи Ц чиjи jе домаћин Валенсиjа (Шпаниjа) у коjоj су и тимови Шпаниjе, Jужне Кореjе и Чешке.

 ANNOUNCEMENT_SERBIA_4x5.png

Ужи спискови, али не и коначни са именима играча на коjе селектори Деjвис куп репрезенатациjа рачунаjу у предстоjећим мечевима групне фазе турнира Светске групе Деjвис купа данас су стигли на адресу Међународне тениске федерациjе (ИТФ). На ужем списку селектора Деjвис куп селекциjе Србиjе Виктора Троицког налазе се: Новак Ђоковић (2. место на АТП листи), Ласло Ђере (34), Миомир Кецмановић (41), Душан Лаjовић (66) и Хамад Међедовић (144), са могућношћу замене три играча у односу на достављени списак пре почетка такмичења. 

Dejvis kup selekcija Srbije4s(1).jpg

Први меч у Валенсиjи Србиjа игра против Jужне Кореjе 12. септембра, следи меч са Шпаниjом 15. септембра и на краjу меч са Чешком 16. септембра 2023.

Финални турнир у коме ће учествовати осам селекциjа из групних фаза биће одржан у Малаги од 21. до 26. новембра 2023. 

 

Тениски савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)