ТЕНИС - Пут око света за 190 дана са Луном и Душицом

Сачуваj датум - 14. август 2023.7.24

 

Историjиским успехом српског женског тениса у конкуренциjи девоjчица до 14 година, у режиjи Луне Вуjовић и Душице Поповски, осваjањем златне и сребрне медаље у свесрпском финалу Европског поjединачног првенства у чешком Мосту, ниjе завршено овогодишње такмичарско путовање новог женсог таласа у првоj години новог века српског тениса. Пред њима jе изазов и Светског екипног првенства у чешком Простеjову од 7. до 12. августа.

Doček na aerodromu (2).jpg

Тако ће Луна и Душица да заокруже пуних 190 дана путовања око света 2023. године, од Турске и првих квалификациjа коjе су осоjиле почетком фебруара заjедно са Андреом Лолом Поповић, а наставиле бронзом на екипном зимском ЕП у чешком Раковнику.  И онда j дошао jул месец. 

Почело jе триjумфално на квалификациjама за екипно ЕП у Румуниjи, а настављено екипним сребром са Еном Илић као трећим чланом тима у Италиjи. Уследила jе селидба на Вимблдон до 14 година, где jе Душица играла у полуфиналу, а Луна освоjила трофеj. На крилима сjаjних игара jулске чаролиjе заокружене су сверспким финалом у Мосту, златом и сребром, а све под тренерском палицом Силвиjе Хегедиш.

Али, распоед jе такав да одмора нема. Одмах jе започета операциjа екипно Светско првенство у Простеjову, а младе српске звезде обећале су по повратку из Моста да ће поново покушати да обрадуjу нациjу.

На аеродрому Београд, у касним ноћним сатима, дочекала их jе делегациjа Тениског савеза Србиjе коjу су чинили председник УО ТСС Мирко Петровић, генерални директор Душан Орландић, спортски директор Александар Болић и тим менаџер Виктор Бубањ. Слављеничку атмосферу увеличала jе и српска репрезентативка Лола Радивоjевић. 

Због предстоjећих обавеза молимо Вас да сачувате датум, 14. август и да после Светског првенства упознате нови талас женске репрезентациjе, коjи наговештава сjаjан нови век српског тениса.

Тениски савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)