ТЕНИС - Нови талас за нови век српског женског тениса

Прошле године Тениски савез Србиjеjе прославио jе 100 година постоjања. Таj, први век су обележиле три даме на броjу jедан светског тениса, Моника Селеш, Ана Ивановић и Jелена Jанковић. Лепиле су се гренд слем и ВТА титуле за њихове руке, а сиjасет девоjака jе покушавало да досегне њихове резултатске висине.

 Novi vek žensklog tenisa.jpg

Сада, у Новом веку српског тениса, симболично долази нова генерациjа такмичарки рођена у 21. веку. Девоjке коjе су осваjала многе трофеjе у млађим категориjама, сада полако крче пут и на великоj сцени. Томе у прилог говоре подаци да су наше селекциjе увек на завршним турнирима европских и светских тениских смотри до 14, 16 и 18 година. Трофеjи постаjу свакодневица, репрезентативни успеси реалност, а будућност Били Џин Кинг репрезентациjе Србиjе свакога дана изгледа све светлиjе.

Ко су предводнице новог таласа за нови век српског женског тениса? 

ОЛГА ДАНИЛОВИЋ

Датум рођења: 23. jануар 2001.

Место рођења: Београд

Блистала jе у млађим категориjама, а сада полако гради пут ка врху ВТА листе. Управо освоjени ВТА 125 турнир у Баштаду наjбоље говори у прилог томе да ће Олга да буде предводник новог таласа српског женског тениса. Ово jоj jе друга титула на ВТА туру у синглу, после Москве, коjу jе освоjила 2018. године.

 

ЛОЛА РАДИВОJЕВИЋ

Датум рођења: 2. jануар 2005.

Место рођења: Прокупље

Лола jе прошлог викенда играла финале професионалног турнира у холандском Амстелвену и ниjе имала среће да се окити титулом. Међутим, њен успон форме и партиjе коjе пружа у дресу са државним грбом стављаjу jе у ред носилаца игре репрезентациjе у будућности.

 

МИА РИСТИЋ

Датум рођења: 17. маj 2006.

Место рођења: Бор

Миа jе млада тенисерка коjа иза себе има искуство осваjања европских титула. Поjединачно jе освоjила европску круну до 16, а са Костовићевом и Вирцовом jе освоjила европско сребро до 16 година. И стекла jе искуство играња у Били Џин Кинг репрезентациjи Србиjе, а иако млада ниjе играла само епизоду, већ jе уписивала jако битне победе.

  

ТЕОДОРА КОСТОВИЋ

Датум рођења: 28. jун 2007.

Место рођења: Нови Сад

Са Миом и Вирцовом се попела до другог степеника у Европи до 16 година. Одликуjе jе храброст у игри и очекуjе се да буде jедан од ослонаца националног тима у годинама коjе долазе. Jош jедна jе из плеjаде младих и талентованих тенисерки коjе jе изнедрила Србиjа.

 

ДУШИЦА ПОПОВСКИ

Датум рођења: 18. март 2009.

Место рођења: Панчево

Вицешампионка jе Европе на зимском и летњем екипном првенству са Луном Вуjовић, полуфиналисткиња овогодишњег Вимблдона, из дана у дан доказуjе да jе таленат вредан пажње и са коjим Србиjа има светлу будућност у ћенском тенису. Прави jе представник шампионске генерациjе

 

ЛУНА ВУJОВИЋ

Датум рођења: 24. jул 2009.

Место рођења: Херцег Нови

Две вицешампионске круне са генерациjом jе уписала до 14 година. Европа jе већ добро узпознала Луну и на зимском и на летњем екипном првенству, а после титуле на Вимблдону до 14 година, име jоj већ зна и планета. Наjмлађа jе из корпуса талената за Нови век српског тениса, али свакако jе бисер Србиjе.

Tagovi

Komentari (0)