Свилена лепота ћирилице

Центар за културу Гроцка

Ранчићева кућа

Свилена лепота ћирилице

отварање изложбе: 10.05.2019. у 19ч

трајање: 10.05 - 28.05.2019.

 

            Изложба радова на свили Оливере Милуновић биће отворена 10. маја са почетком у 19 часова у Ранчићевој кући - галеријском простору Центра за културу Гроцка. Поставка обухвата радове на свили и цртеже. Изложба траје до 28. маја 2019. године.

Приликом отварања догађаја наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке.

 Svileni dodir.jpg

- За своју „свилену лепоту ћирилице“ и радове на свили сликарка Оливера Милуновић користи црквенословенске варијанте ћирилице - глагољицу, затим ћирилицу са фресака Манастира Жиче, а од мотива појављује се и грб породице Немањић.

 

Crtež.jpg 

Радови су утемељени у традицији, при чему се ауторка изражава и цртежом колико и бојом, односно сједињује цртеж и слику, али и форму употребног предмета. Поглед у прошлост је трагање за мотивима, ти мотиви се слажу по свиленој површини, која постаје уметничка слика, модни детаљ, сувенир, успомена.

 Pozivnica, izložba Svileni dodir ćirilice Olivere Milunović.jpg

Оливера Милуновић (1977), дипломирала је на Факултету примењених уметности Универзитета  у Београду, одсек дизајн текстила.

Од 2004. године  је учествовала на више од педесет изложби широм Србије, а као сликар на свили, самостално је излагала четрнаест  пута. Самостални опус је отворен циклусом под називом „Свилени додир прошлости“. Године 2016. је учествовала на колективној изложби у оквиру пројекта „Гозба“ Тамаре Огњевић, која је представљена у Културном  центру Србије у Паризу.  Живи и ради у Винчи, Гроцка-Београд.

 

 

--

Зорица Атић

Tagovi

Komentari (0)