СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У КРОСУ 2024 У БЕОГРАДУ

Огромно признање за нашу атлетику и државу. Jош jедно велико такмичење у Београду - 2024. године!

 usce-24.jpg

Након организациjе Европског првенства у кросу 2013. године, Европског првенства у дворани 2017. године, па потом и наjбоље организованог Светског атлетског првенства у дворани 2022. године, Србиjа ће 30. марта 2024. године организовати СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У КРОСУ.

Председник Светске атлетике Себастиjан Коу рекао jе: „Београд се показао као поуздан домаćин такмичења светске класе. После незаборавног Светског првенства у дворани 2022. уверени смо да jе организациjа нашег Светског првенства у кросу 2024. у сигурним рукама.”

Иако jе првобитно организациjа кроса требала да буде у Хрватскоj, Медулину, ванредном одлуком савета Светске атлетике одлучено jе да ће се СП у кросу ипак одржати у Београду.

Светско првенство у кросу окупља наjбоље атлетичаре из читавог света, пружаjући им прилику да се такмиче на захтевноj крос стази коjа ће се одржати у Парку приjатељства, поред реке Дунав, у срцу Београда. Очекуjу се узбудљиве трке и незаборавни тренуци, а београдска публика ће имати прилику да подржи наjбоље тркаче света.

Tagovi

Komentari (0)