Свечано отворен Дом за стара лица „Бели двор Ђорђевић“ у Умчарима

Свечаним пресецањем врпце, председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић и власник Томислав Ђорђевић, данас су  отворили приватни  Дом за стара лица „Бели двор Ђорђевић“, који се налази на адреси Маршала Тита 43 у насељу Умчари.

 

otvaranje.jpg

Свечаном отварању такође су присуствовали заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, чланови већа Зоран Костић и Јасмина Мандић, одборник у Скупштини општине Гроцка Зоран Зарић, директор ЈП“Водовод и канализација Гроцка“ Ђорђе Јевтић, остало општинско руководство и представници Удружења пензионера са наше општине.

Овај објекат, површине од око 1000 квадратних метара, прилагођен је корисницима који су покретни, али о онима са отежаном и смањеном покретљивошћу  којима је потребна здравствена нега и медицински надзор 24 часа.

Капацитет овог Дома за стара лица је 40 корисника, којима је на распалагању смештај у двокреветним, трокреветним и четворокреветним собама,  а обезбеђено је и 19 кревета који су специјално намењени и опремљени за непокретна лица. На сваком спрату налазе се купатила, собе су конфорне, опремљене телевизорима и свака соба има своју терасу, а објекат поседује и лифт. У приземљу се налази дневни боравак и трпезарија са кухињом.

Поводом свечаног отварања, власник Дома за стара лица „Бели двор Ђорђевић“, Томислав Ђорђевић истакао је да је овај објекат наменски грађен, како би се најстаријим суграђанима обезбедила квалитетна и свеобухватна социјална  бригу, уз читав низ разноврсних услуга и садржаја ради прилагођавања њиховим актуелним потребама.

– Нега, хигијена, медицинске услуге, друштвене активности… све је осмишљено у циљу пружања  квалитетних усуга, како би се корисници осећали сигурно  и збринуто. О нашим корисницима брине стручно особље, које им је на располагању у било које доба дана и ноћи – истако је власник Томислав Ђорђевић.

Председник Симоновић, пожелео је породици Ђорђевић пуно успеха у даљем раду, наглашивши да је ово изузетан пример, како локална самоуправа и приватници могу да имају успешну сарадњу, која има позитиван исход, пре свега за суграђане.

– Руководство градске општине Гроцка подржава рад приватних лица и предузетника на нашој општини,  а овакав посао и отварање једног оваквог објекта за наше најстарије суграђане захтева велику одговорност, али и љубав и пожртвованост  према том послу.Ово је најсавременије опремљен дом за стара лица на нашој општини, а општина Гроцка пружила је помоћ и подршку породици Ђорђевић за отварање овог приватног Дома и ту смо да им увек помогнемо и подржимо њихов рад, који је усмерен ка најстарим грађанима, којима је помоћ неопходна- рекао је председник Симоновић.

Он је истакао да реализација оваквих инвестиција  представља подстицај за развој насеља Умчари, који је на жалост деценија уназад, као и читав југ општине, био запостављен у односу на северни и централни део општине Гроцка.

-Захваљујући озбиљном и ангажованом раду, у протеклих пар година, успели смо да унапредимо развој овог насља. За само две године на територији општине Гроцка урађено је око 70 км асфалта и 70 км атарских путева је санирано. Следеће године Умчарчане очекују озбиљне инвестиције и улагања у њихово насеље. Урадиће се фабрика за прераду воде, али и комплетна промена азбестних цеви на постесу Умчари-Пударци, тако да ће у водоводни систем Умчари-Пударци бити уложено 150 милиона динара. Такође, почетком следеће године, приступиће се изради пројекта за изградњу вртића у Умчарима- истакао је председник Симоновић.

Tagovi

Komentari (0)