Свечано отварање нове сезоне Београдске филхармониjе

 Свечано отварање нове сезоне Београдске филхармониjе под називом #запратибетовена, биће заjедно са шефом-диригентом Габриjелом Фелцом, у петак 20. септембра на Коларцу (20х). Са оркестром наступа jедан од наjтражениjих пиjаниста света, Жан-Ефлам Бавузе, а на програму су дела В. Мокрањца, Л. ван Бетовена и Г. Малера.

 

gabrijel felc sef dirigent Filharmonije .jpg 

Први концерт jе из циклуса #братбетовен коjи се бави утицаjем чувеног композиторана српске ауторе и њиховом релациjом са овим великим узором.

“Желимо да овом истинском уметнику, Лудвигу ван Бетовену, искажемо дивлјење. Цела сезона нашег дивног оркестра бићепод овим утицаjем. Код нас ћете моћи да чуjете колико jе поjединим музичким ствараоцима било тешко да се,након маjсторовесмрти,ослободетерета његовог великог умећа, и коjеjе то понекад радикалне композиторскеновинезахтевало. Не треба занемарити ни Бетовенов утицаj на српску културу и музику, што ћемо управо чути на отварању наше концертне сезоне“, рекао jе шеф диригент Габриjел Фелц.

Концерт отвара „Лирска поема“ Василиjа Мокрањца,jедног од наjвећих српских симфоничара, на кога jе у великоj мери утицало Бетовеново стваралаштво. Потом ће награђивани француски пиjаниста Жан-Ефлам Бавузе, коjи ужива у плодноj међународноj кариjери снимања и концертног извођења,свирати Бетовенов Клавирски концерт бр. 1. Први наступ у филхармониjскоj сезони заокружуjе jош jедан Бетовенов велики поштовалац, Густав Малер, и његов симфониjски првенац, симфониjа Титан.

И у сезони 19/20 Београдска филхармониjа наставља са трендом улазница за стаjање коjе се продаjу сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благаjни Коларца.

 

 

 

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)