СВЕЧАНИ ПРИJЕМ У СКУПШТИНИ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА НЕМАЊУ МАJДОВА

Врхунски резултат Немање Маjдова, нашег прослављеног џудисте обележен jе данас и у Скупштини града Београда. Традиционално у свечаноj сали Старог двора, секретарка за спорт и омладину Драгана Белоjевић, организовала jе приjем за трофеjног репрезентативца Србиjе и првотимца Црвене звезде, Немању Маjдова, осваjача бронзане медаље у категориjи до 90 килограма на недавно одржаном Светском првенству у Jапану. 

 

Screen Shot 2019-09-09 at 5.17.10 PM.png 

Приjему jе присуствовао и вршилац дужности подсекретара за спорт и омладину Никола Раjичић као Љубиша и Биљана Маjдов родитељи трофеjног џудисте, Стоjан Вуjко председник Управног одбора ЏК Црвена Звезда и Милан Вуjко члан УО ЏК Црвена Звезда. 

Драгана Белоjевић jе рекла да jе веома поносна што данас има прилику да говори о двадесетогодишњем момку, великом шампиону, коjи jе са само 23 године успео да постане наjбољи џудиста у историjи на нашим просторима. 

– Секретариjат за спорт и омладину ове године jе повећао средства за учешће на европским такмичењима, тако да се надам да ће на том пољу Немања бити барем за степеник бољи, мада он мисли да ће узети злато и тежи ка томе. Поносни смо на њега и желимо му успех на наредним Олимпиjским играма – истакла jе Драгана Белоjевић и додала да jе Маjдов наjбољи џудиста свих времена на просторима старе Jугославиjе.

Секретарка Белоjевић jе Маjдову честитала на освоjеноj медаљи коjа, како jе навела „сиjа златним сjаjем” и пожелела му успех у наставку спортске кариjере.

Немања Маjдов jе казао да jе поносан што jе данас у Старом двору нарочито због тога што jе пре неколико месеци добио награду за наjбољег спортисту Београда, те да му jе част што jе оправдао то звање.

– Поносан сан што сам донео другу светску медаљу Србиjи у историjи. Срећам сам jер сам и прву jа освоjио и то 2017. године када сам се окитио златом. Ова бронзана медаља има посебну причу jер сам пре два месеца имао операциjу колена, ризиковао сам читаву кариjеру али сам отишао због бодова за Олимпиjске игре. Победио сам пет мечева и дошао сам до медаље. Моj циљ jе осваjање олимпиjске медаље и да Србиjи донесем прво одличjе са тог такмичења – нагласио jе Маjдов.

Да су џудисти Звезде чести гости Старог двора наjбоље говоре њихови резултати. 

-Трудићемо да наставимо са овако добрим резултатима. Немања jе садашњост, али и будућност клуба. Он jе jедан прави спортиста на кога се сви остали у клубу угледаjу, добро васпитан момак и прави спортиста. Њега изгледа повреде jачаjу, тако да поручуjем Немањиним противницима да размишљаjу следећи пут када га повреде намерно, jер ће се вратити jош jачи рекао jе Стоjан Вуjко, председник УО ЏК Црвена звезда. 

Стоjан Вуjко jе током разговора са градском секретарком Драганом Белоjевић, истакао jе да jе Немањин отац, Љубиша, изабран jе за наjбољег европског тренера, тако да ништа ниjе случаjно.

-То jе рад од малих ногу, комплетна породица jе посвећена џудоу, исин Стефан jе освоjио европску медаљу. У нашоj кући jе и сала, све jе кренуло од малих ногу и сви смо радили заjедно. Они су спартански васпитавани и са великом вером у Бога, Сви спортисти исто тренираjу, али сматрам да jе главна разлика дух, коjи се добиjа кроз веру. То jе моjе мишљење, мислим да сам компентентан тренер да кажем да што се више посвећуjу духу имаjу већи успех. Свако може физички да се спреми, али jе дух врло битан. Ми духовне припреме обављамо на Хиландару, одемо на три, четири дана пред свако битно такмичење. Мислим да jе ту добит свега, jер тело без духа jе нула. Пред свако такмичење, кад му погледам у очи могу са невероватном прецизношћу знати шта ће бити даље. Кад видим да ли има те искрице у очима или нема. То jе моjе мишљење И jа имам право то да кажем, jер имам резултат рекао jе Љубиша Маjдов, тренер Немање Маjдова и наjбољи стратег Европе у избору ЕJУ. 

 

Tagovi

Komentari (0)