СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ВУКОВАЦА И ДОДЕЛА НАГРАДА

У свечаној сали општине Бач данас 30. јуна 2022. године у 12 часова председник општине Бач Др Стева Панић приредио је пријем за носиоце Вукове дипломе, њихове одељењске старешине и директоре школа. Ове године је у општини Бач укупно 7 ђака из основних школа и један ученик из средње школе понело ову престижну титулу. На свечаној церемонији најбољим ђацима, разредним старешинама и директорима школе обратила се заменица председника Општине Бач Марина Балабан.

 VV.jpg

После поздравних речи заменица им је пожелела пуно успеха у даљем школовању, као и да се после даљег школовања врате поносни са највећим признањима у свој град. Вуковцима је председник Општине уручио пригодне поклоне.

Такође су данашњем пријему присуствовали и ученици који су остварили и запажен успех на републичким такмичењима. Овом приликом истичемо ученика 5. разреда основне школе “Вук Караџић”  у Бачу Александра Амиџића за освојено 2. место на 7. Републичком такмичењу у певању традиционалне песме и за освојено 3. место на 7. Републичком фестивалу ризница талената у Нишу и оркетар основне школе „Јан Колар” из Селенче под диригентском палицом професора доктора Јураја Суђија који су са поносом можемо рећи освојили 1. место на Републичком такмичењу школских оркестара, током пријема одсвирали су две композиције.

Међу вуковцима који нам долазе из ОШ "Вук Караџић" Бач су: Настасја Гуслов и Маша Вујасин.
Укупно троје вуковаца је изнедрила и ОШ "Јан Колар" из Селенче и то: Марек Шкалбла, Исидора Шимоњи и Марина Јаворникова.
Основна школа "Моша Пијаде" из Бачког Новог Села ове године има два носиоца вукове дипломе: Харис Емић и Алекса Шијаковић.
Милош Бундало једини је вуковац Средње пољопривредне школе из Бача.

Tagovi

Komentari (0)