СУТРА У СУБОТИЦИ ПРВЕНСТВО СРБИJЕ НА ВЕСЛАЧКИМ ЕРГОМЕТРИМА

Суботица ће сутра, у недељу 13. марта, први пут бити домаћин Првенства Србиjе на веслачким ергометрима, а ово такмичење у Хали спортова заjеднички организуjу Веслачки савез Србиjе и Веслачки клуб Палић. На њему ће наступити активни такмичари из свих веслачких клубова и спортско веслачких удружења из Србиjе, затим студенти неколико цивилних и воjног универзитета, као и ветерани и рекреативци коjи тренираjу на ергометрима.

 PS ergometri 2022.jpg

Такмичење ће окупити између 400 и 500 учесника, а почетак jе планиран за 10.00 часова. Трке на ергометрима ће се одвиjати до 16.00 часова уз пратећи програм коjи jе обезбедио домаћин такмичења. На државном првенству ће наступити веслачи и веслачице коjи су били учесници прошлогодишњих олимпиjских игара у Токиjу, затим чланови веслачке репрезентациjе Србиjе и све категориjе спортиста - будуће наде српског и светског веслања. Ово jе уjедно провера утренираности веслача и веслачица Србиjе пред почетак такмичарске сезоне коjа се отвара управо овим државним првенством, а регуларност такмичења пратиће Судиjска комисиjа Веслачког савеза Србиjе. Све jе спремно за почетак овог државног првенства, а домаћини имаjу жељу да одржавање ергометриjаде у Суботици постане традициjа те да, због повољног географског положаjа овог града и добрих услова коjе пружа Хала спортова у Суботици, то убудуће буде отворено првенство на коjем ће наступити и веслачки клубови из других држава региона. 

Организациjи Првенства Србиjе на ергометрима подршку и помоћ су пружили Министарство омладине и спорта Републике Србиjе, Град Суботица, Спортски савез града Суботице, Градска организациjа Црвеног крста, Дом здравља у Суботици и Оми Цо, а ове године учесницима ће се обратити и пожелети им срећу на такмичењу: Наташа Алексић, чланица Градског већа у Суботици задужена за омладину и спорт, као и наш прослављени спортиста, осваjач олимпиjског злата, светски шампион у рвању у грчко-римском стилу и председник Спортског савеза Србиjе, Давор Штефанек. Химну Републике Србиjе извешће ученице Музичке школе из Суботице уз пратњу професорке док ће у паузама између трка учеснике и публику забављати суботички диск-џокеjи.

 

Tagovi

Komentari (0)