СУСРЕТИ СА СТВАРАОЦИМА - МАСТЕРКЛАС

 

Oсмо предавање из циклуса предавања СУСРЕТИ СА СТВАРАОЦИМА - МАСТЕРКЛАС, на коме ће се представити наш истакнути математичар, академик БОГОЉУБ СТАНКОВИЋ, члан Одељења за математику, физику и гео-науке САНУ, предвиђено је  за среду, 28. март, у 18 сати, у Галерији науке и технике САНУ (Ђуре Јакшића бр. 2).

 

BogoljubStankovic.jpg

О академику Богољубу Станковићу

Академик Станковић је  професорску каријеру започео на Природно-математичкомфакултету у Новом Саду, као први професор анализе на групи за математику. Био је професор Природно-математичког факултета у Новом Саду (декан ПМФ у Новом Саду), директор Завода за физику и математику Универзитета у Новом Саду и ректор Универзитета у Новом Саду (1977-1979).

Редовни члан САНУ је од 1972, а ВАНУ од 1979. (председник ВАНУ био је од 1979. до 1984. године, а члан Председништва ВАНУ од 1979. до1988.)

Члан је Савеза друштава математичара, физичара и астронома Југославије, Балканскематематичке уније, Европске математичке уније, Америчког математичког друштва и Матице српске.

Добитник је бројних међународних награда и признања за свој рад.

 

 

О програму Сусрети са ствараоцима - Мастерклас

Идеја водиља циклуса предавања „Сусрети са ствараоцима - Мастерклас“ јесте да представи домете актуелних уметника и научника и тиме упути јасну поруку, посебно млађој генерацији, да је у Србији могуће постићи креативне искораке чији значај није само локалан, упркос свим проблемима. Такође, циљ је подстаћи младе да се определе за пут научне и уметничке каријере и омогућити им директну комуникацију са истакнутим ствараоцима.

 

Предавачи, наши истакнути научници и уметници, говоре о свом професионалном путу, школовању, узорима, потешкоћама и изазовима на које су наилазили, успесима и неуспесима, каријери у Србији и инспирацији за рад и стваралаштво.

 

„Сусрете са ствараоцима - Мастерклас“ води академик Зоран Љ. Петровић, управник Галерије науке и технике САНУ.

 

 

Драгана Младеновић

Односи с јавношћу САНУ

Tagovi

Komentari (0)