Сусрети са уметницима у галерији САНУ

У оквиру изложбе „Отисак времена 70/∞, Графички колектив – 70 година”, данас, 10. јула, у 19 сати, у Галерији САНУ биће приређени „Сусрети са уметницима”, на којима ће се публици представити Јелена Средановић  

 Screen Shot 2019-07-10 at 1.36.01 PM.png

Jелена Средановић (1982, Нови Сад) дипломирала је 2005. године на Академији уметности у Новом Саду, на групи за графику, у класи проф. Зорана Тодовића. Магистрирала на истој Академији и код истог професора 2009. године.

Јелена Средановић је добитница награде Велики печат Графичког колектива 2010. године, награде која је установљена 1963. године и представља једно од најстаријих и најреферентнијих признања за графичку уметност у Србији. Добитник је друге награде на међународној изложби Награда „Валтер Кошатски” 2009. у  Музеју модерне уметности у Бечу (МУМОК). Добитник прве награде на 38. Новосадском салону под називом „Микро-маневар”. По позиву кустоса Божидара Зринског излагала је на 28. Међународном графичком бијеналу у Љубљани 2009. Приредила је више самосталних изложби и учествовала на бројним колективним изложбама у земљи и иностранству од којих су најзначајније изложбе у Билбау, Куенки, Фрехену, Пекингу, Бангкоку и Бечу. Запослена на Академији уметности у Новом Саду на катедри за графику као стручни сарадник. Члан удружења ликовних уметника Војводине.

 

 

Драгана Младеновић

Односи с јавношћу САНУ

Tagovi

Komentari (0)