Суботица: Донета Одлука о формирању Позивног центра Градске управе

Поступајући по Наредби Градског штаба за ванредне ситуације бр. II-06-28/2020 од 16. марта текуће године, Градска управа донела је Одлуку број IV-56-2/2020, о формирању Позивног центра Градске управе Града Суботице. Тим актом успоставља се посебан телефонски контакт центар на броју 024/636-136, који ће бити свима доступан, сваког дана, од 08:00 до 20:00 часова, почевши од данас, 16. марта 2020. године. Такође је отворена и адреса електронске поште covid19@subotica.rs на коју се грађани могу обратити електронским путем.

 13309_1.jpg

Примарна сврха овог контакт центра јесте евидентирање потреба суграђана, који имају 65 и више година живота. Након пријема информације о потребама и прибављања основних података о лицу које се обратило за помоћ, Градска управа ће учинити све што је у њеној моћи да, уз помоћ волонтера Црвеног крста и користећи своје сопствене капацитете, обезбеди допремање хране, лекова и пружање лекарске помоћи, на кућним адресама старијих суграђана.

Контакт центар ће такође пружати основне информације о посебним мерама које су на снази током ванредног стања.

Молимо да се, за помоћ преко овог контакт центра, обраћају они наши суграђани, старији од 65 година, који немају други начина да дођу до хране, лекова или лекарског прегледа. Сви који имају могућност да испуне ове потребе својих најближих, својих пријатеља и комшија, то треба и да учине. Једино тако ћемо омогућити да помоћ дође до оних који су најугроженији.

Молимо такође да се грађани, за хитну медицинску помоћ, обраћају искључиво Служби хитне помоћи, на број 194.

Градска управа гарантује пуно ангажовање свих капацитета и евидентирање свих потреба на српском, мађарском и хрватском језику.

Брзина и опсег испуњења пристиглих захтева и реализације помоћи зависиће од могућности, како институција Града, тако и Црвеног крста и других организација и појединаца укључених у управљање ванредном ситуацијом у земљи.

                                                                             НАЧЕЛНИК ГРАДСКЕ УПРАВЕ
                                                                             Марија Ушумовић Давчик

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести