Стрељаштво: Од петка до недеље Пети мемориjал „Иштван Пољанац“ у хали на Бањици

БЕОГРАД, 10. април (ССС) – Предстоjећег викенда у атлетскоj хали на Бањици биће одржан Пети мемориjални турнир “Иштван Пољанац”. Турнир, на коме ће се учесници надметати стандардним ваздушним оружjем,организуjу Стрељачки клуб Академац и Воjна Академиjа у знак сећања на потпуковника Иштвана Пољанца (1967 – 2013), дугогодишњег тренера ипредседника Академца, клуба коjи jе пре две године обележио 60 година од оснивања.

 memorijal-istvan-poljanac-2018.jpg

Приjављен jе 291 такмичар, а сем стрелаца из Србиjе учествоваће гости из Бугарске, Босне и Херцеговине, Северне Македониjе и Мађарске.

 

Публика ће имати прилику да види већину српских репрезентативаца. За медаље ће се између осталих борити скоро сви чланови српског сениорског националног тима коjи jе недавно на успехом учествовао на Европском првенству у Осиjеку: Зорана Аруновић, Дамир Микец, Димитриjе Гргић, Jасмина Миловановић, Душко Петров (пиштољ), Андреа Арсовић, Миленко Себић и Мариjа Малић (пушка).

 

Митинг почиње у петак 12. априла, такмичењем миксева ваздушном пушком и пиштољем. У суботу су поjединачна надметања у сениорскоj и jуниорскоj категориjи, а у недељу поjединачна такмичења у апсолутноj конкуренциjи.

 

Турнир jе установљен 2015. године. Прва три такмичења одржана су у стрељани Академца, а 2018. митинг jе добио и међународни карактер и „преселио“ се у атлетску халу.

 

Ове године први пут у оквиру Мемориjала „Иштван Пољанац“ биће организовано и такмичење у таргет спринту, новоj стрељачкоj дисциплини (комбинациjа трчања и гађања ваздушном пушком). Никад до сада надметање у тагрет спринту у Србиjи ниjе одржано у затвореном простору. Стрелци-тркачи ће у суботу на борилиште изаћи по завршетку програма финала у класичним стрељачким дисциплинама (од 17.10 до 19.30), а у недељу између квалификациjа и финала (од 13.50 до 15.10).

 

Свечано отварање митинга, коме ће присуствовати представници Стрељачког савеза Србиjе, Министарства одбране, Воjне Академиjе, заказано jе за суботу у 12 часова.

 

Распоред финала

 

Петак (12.април)

18.40: Пиштољ мешовити парови

19.20: Пушка мешовити парови

 

Субота (13.април)

14.30: Пиштољ мушкарци

15.15: Пиштољ жене

16.00: Пушка мушкарци

16.45: Пушка жене

 

Недеља (14.април)

15.30: Пиштољ мушкарци

16.15: Пиштољ жене

17.00: Пушка мушкарци

17.45: Пушка жене

Tagovi

Komentari (0)