Стрелци из девет земаља на Седмом мемориjалу Иштван Пољанац

БЕОГРАД, 7.октобар (ССС) – Стрељачки клуб Академац ће од петка до недеље организовати Седми мемориjални турнир „Иштван Пољанац“.

 IstvanPoljanac2020.jpg

Традиционално такмичење, у знак сећања пуковника Пољанца, дугогодишњег тренера и председника Академца, ове године ће после jедногодишње паузе поново имати међународни карактер. Прошле године, због последица пандемиjе коронавируса, турнир jе одржан у „скраћеном“ формату, а учествовали су само српски стрелци.

 

За Мемориjал „Иштван Пољанац 2021“ приjављено jе 115 такмичара из девет земаља: Грузиjе, Jермениjе, Хрватске, Мађарске, Босне и Херцеговине, Северне Македониjе, Бугарске, Ел Салвадора и Србиjе.  Турнир ће бити одржан у Спортском центру Воjне академиjе.

Међу приjављенима jе олимпиjски вицешампион ваздушним пиштољем Дамир Микец, лидер на европскоj ранг листи овим оружjем за 2021. Уз Микеца надметаће се jош неколико српских сениорских репрезентативаца - Jасмина Миловановић, такође олимпиjка, Димитриjе Гргић, Душко Петров, Бранкица Зарић. Од гостиjу из иностранства истиче се Антонаета Костадинова (Бугарска), осваjач сребра ваздушним пиштољем и четвртог места МК спорт пиштољем на ОИ у Токиjу.

У петак су на програму такмичења мешовитих парова ваздушном пушком и пиштољем (мечеви за медаље почињу у 18.30).

Свечано отварање биће одржано у суботу у 14 часова, а другог такмичарског дана на програму су четири дисциплине: поjединачна такмичења ваздушном пушком у мушкоj и женскоj категориjи, ваздушним пиштољем за мушкарце и МК спорт пиштољем за жене. Финале МК спорт пиштољем jе у 12.45, а борбе за медаље ваздушним оружjем су између 16.30 и 19.30.

Турнир се завршава у недељу, када ће сви учеснци гађати ваздушним оружjем у поjединачноj конкуренциjи. Прво од четири финала (пушка жене) почиње у 14.30, а последње (пиштољ мушкарци) у 17.30.

Сем дисциплина у класичном стрељаштву, на програму митинга jе надметање и у таргет спринту, комбинациjи стрељаштва (гађање ваздушном пушком) и трчања. Такмичење у таргет спринту биће организованио у суботу на стадиону Воjне академиjе. 

Спонзор турнира jе произвођач оружjа „Валтер“, коjи jе обезбедио награде наjуспешниjима. Наjбољи такмичар или такмичарка пиштољем добиће ваздушни пиштољ.

Tagovi

Komentari (0)