СТРЕЉАШТВО: Стигла позивница и за Андреу Арсовић

БЕОГРАД, 26.августа (ССС) – Србиjа ће на „Купу председника 2021“, такмичењу на коме учествуjу наjбоље пласирани стрелци на ранг листама Светске стрељачке федерациjе (ИССФ), имати троjе представника. Турнир ће бити одржан од 3. до 10. новембра у пољском Вроцлаву.

 AndreaArsovic_foto_SSS.jpg

Почетком августа на „Куп председника“ су позвани сви стрелци пласирани од првог до 12.места на светским ранг листама после Олимпиjских игара у Токиjу. Међу њима су, како jе раниjе обjављено, Дамир Микец, олимпиjски вицешампион ваздушним пиштољем, и Миленко Себић, осваjач олимпиjске бронзе МК пушком из тростава. Микец jе други на листи за ваздушни пиштољ, а  Себић пети у троставу.

 andrea_arsovic_foto_OKS.jpg

Данас jе из Светске стрељачке федерациjе стигла позивница и за Андреу Арсовић, коjа jе у Токиjу освоjила осмо место у троставу. Арсовићева jе тренутно на 13. позициjи на светскоj листи за ову дисциплину. Како jе у допису ИССФ упућеном Стрељачком савезу Србиjе обjашњено, jедна од такмичарки пласираних од првог до 12.места jе отказала учешће на „Купу председника“. Тако jе Арсовићева накнадно позвана као „прва испод црте“.

Стрељачки савез Србиjе ће потврдити ућешће сво троjе квалификованих репрезентативаца. Три представника на такмичењу коjе jе своjеврсна круна стрељачке године у свету jе jош jедна потврда врло успешне сезоне српских стрелаца.

У Вроцлаву ће, сем осам поjединачних олимпиjских дисциплина ваздушним и малокалибарским оружjем, на програму  бити и надметања мешовитих парова ваздушним оружjем. Састави микс екипа ће бити одређени жребом.

Турнир у гађању глинених голубова ће бити приређен у Ларнаки (Кипар), краjем октобра.

Светска стрељачка федерациjа jе, заjедно са своjим спонзорима, обезбедила наградни фонд за оба турнира.

 

Tagovi

Komentari (0)