СТРЕЉАШТВО: ИН МЕМОРИАМ Слободан Боjковић (1946 – 2020)

Слободан Боjковић „Доктор“ , jедан од ветерана београдског и српског стрељаштва, преминуо jе у суботу у 75.години после дуге и тешке болести.

 SlobodanBojkovic2.jpg

Боjковић jе оставио дубок траг у српском стрељаштву, као дугогодишњи тренер и председник СК Звездара, члан Управног одбора, председник Стучног савета Стрељачког савеза Београда… Велики допринос развоjу стрељаштва дао jе и као тренер и као спортски радник.

Стрељаштвом jе почео да се бави у Партизану, одакле jе прешао у Звездару, у коjоj jе радио више од 40 година. Као стрелац, такмичио се пушком у националном и међународном програму, а као тренер учио jе и изнедрио многе врхунске стрелце, репрезентативце, учеснике и осваjаче медаља на великим такмичењима. Међу њима су олимпиjка Валентина Атанасковски, Гордана Jоjић Николић, Александра Ристовић, Нина Радуловић, Jована Рула, Игор Чотра и многи други.

Ниjе правио разлику између стрелаца, са пођеднаким ентузиjазмом радио jе са такмичарима свих категориjа и дисциплина, од пионира до сениора.

Слободан Боjковић jе имао важну улогу и у организациjи значаjних такмичења у нашем главном граду. Био jе jедан од покретача Интернационалног првенства Београда, коjе jе баш данас одржано 45.пут и jедан jе од заслужниjих што jе ово такмичење израсло у jедан од наjугледниjих митинга ваздушним оружjем у Европи.

Пре шест година, када су у пожару страдале просториjе СК Звездара ниjе одустаjао и пре свега захваљуjући његовим великим залагањем клуб jе опстао и изборио се за нове просториjе. Боjковић jе био и оснивач Мемориjалног турнира „Гордана Jоjић Николић“, коjи jе Звездара организовала годинама.

Место и датум испраћаjа Слободана Боjковића биће накнадно саопштени.

Tagovi

Komentari (0)