СТРЕЉАШТВО: Сања Вукашиновић и Jасмина Миловановић спремне за олимпиjски деби 

У српском стрељачком олимпиjском тиму у Токиjу су две дебитанткиње, Сања Вукашиновић, такмичарка пушком, и Jасмина Миловановић, коjа ће се надметати пиштољем.

 Sanja Vukasinovic (1).jpg

Сања Вукашиновић (23) jе наjмлађа чланица стрељачког олимпиjског тима и jедна од наjмлађих у српскоj олимпиjскоj делегациjи. Међу првима jе донела Србиjи квоту за ОИ у Токиjу, осваjањем четвртог места у троставу на Европским играма у Минску 2019. 

-Веровала сам да могу да дођем до квоте, jер резултати на тренинзима су показивали да то могу. Само jе било битно да довољно радим у сваком погледу како бих остварења са тренинга изнела и на такмичењима. Током 2019. године сам држала висок ниво у гађању малокалибарском пушком из тростава и пре и после Минска, а квота jе била круна сезоне.

Сања стартуjе већ првог дана олимпиjског турнира. На ватрену линиjу први пут излази у суботу у 8.30 по локалном времену (01.30 по средњеевропском) у квалификациjама ваздушном пушком. Ипак, више очекуjе од другог поjединачног наступа – малокалибарском пушком.

-Спремам се за обе дисциплине, али мислим да и даље више могу да пружим у троставу. Конкуренциjа jе изузетно jака. У стрељаштву нема изразитих фаворита. Практично сви коjи долазе на Олимпиjске игре могу да дођу до одличjа. Довољно веруjем у себе да знам да и jа припадам тоj групи такмичарки.Циљ ми jе да пружим максимум и да из Токиjа кући дођем са великим искуством. Дебитуjем на Олимпиjским играма, тако да,ипак, не могу ништа да прогнозирам. Настоjаћу да одрадим све онако како сам замислила – истакла jе Сања Вукашиновић.

 Jasmina Milovanovic.jpg

На првом наредном такмичењу после Европских игара у Минску, на Светском купу у Рио де Жанеиру,одржаном у септембру 2019, стрељачки олимпиjски тим Србиjе се проширио. Jасмина Миловановић jе одлично гађала ваздушним пиштољем. Први пут у кариjери пласирала у финале великог интерконтиненталног такмичења, али ту ниjе стала. Освоjила jе бронзану медаљу, коjом jе Србиjи донела нову олимпиjску улазницу.

- До тада ми jе малокалибарски пиштољ био jача страна. Резултат, медаља и квота у Рио де Жанеиру су ми улили ново самопоуздање, видела сам да могу да се носим са наjбољима на свету и ваздушним оружjем.

Миловановићева каже да jоj jе успех у Риjу дао подстицаj да се пођеднако фокусира на оба оружjа. 

-Мислим да сам пред Игре у Риjу у пођеднакоj форми и ваздушним и МК пиштољем и да имам шансе да и jедним и другим оружjем остварим добар резултат. На мени jе да све одрадим како треба и испуним своjа очекивања. Као и сваком олимпиjцу жеља ми jе да идем до краjа, да се борим за медаљу. Међутим, с обзиром да никад до сада нисам учествовала на Олимпиjским играма не знам шта ме очекуjе, вероватно ћу бити под притиском. Али, битно jе да се усредсредим само на такмичење, да своjе задатке одрадим наjбоље могуће, па ћемо видети за шта ће то бити довољно – закључила jе Миловановићева.

Tagovi

Komentari (0)