Стрељаштво: ЗОРАНИ АРУНОВИЋ „СРПСКИ ДЕРБИ“ У БУНДЕС ЛИГИ 

zorana-arunovic-i-damir-mikec1.jpg 

Наши стрелци су имали доста успеха трећег викенда немачке Бундес лиге ваздушним пиштољем, коjи jе донео и први „српски дерби“. У петом колу Прве лиге, Група „Jуг“, на турниру у Фирту састали су се Келхаjм, за коjи гађа Дамир Микец, и Лудвигсбург  Зоране Аруновић. Међутим, чланови jедног од наjбољих светских микс парова пиштољем  нису међусобно одмерили снаге. Аруновићева, коjа jе први пут ове сезоне гађала у Бундес лиги, jе за директног ривала имала Симона Ваjса, и убедљиво га савладала са 384: 376 у круговима. Микец jе био jош прецизниjи, „убио“ jе наjбољи резултат викенда – 389 кругова, пет више од противника Флориjана Брунера и такође донео поен свом тиму. На краjу се Аруновићева, светска вицешампиона ваздушним пиштољем, више радовала, jер Лудвигсбург jе славио са 3:2 у поjединачним победама.

У шестом колу Лудвигсбург jе забележио jош jедан минималан триjумф, оваj пут у дуелу са Мурхардт-Карнсбергом (3:2), а jедан од три поена донела jе Зорана Аруновић надмашивши Тобиjаса Хеjдера (383:378). Келхаjм jе савладао Валденбург (4:1), а Микец jе био далеко бољи од Португалке Жоане Каштелао (388:370). Дамир Микец jе jедини српски стрелац коjи jе ове сезоне гађао у свих шест кола и у свих шест забележио jе победе.

Овог викенда jе успешан био и Димитриjе Гргић. Његов клуб Валдкирх био jе домаћин другог турнира Групе „Jуг“. Првог дана, у петом колу, Валдкирх jе победио Алтхеjм Валдхаузен (3:2), а у триjумфу jе учествовао и Гргић, jер jе био бољи од ривала Андреаса Реjднера (377:372). Валдкирх у шестом колу ниjе препустио ни поен екипи ЕСВ из Ваjла на Раjни (5:0), а српски репрезентативац jе у изjедначеном дуелу савладао Чеха Павела Светлика (383:382).

На турниру у Валдкирху jе гађао и Зоран Вуjић, члан Етлингена. У петом колу његов клуб jе изгубио од Минхена (2:3), а jедан од два поена Етлингена освоjио jе Вуjић, jер jе био бољи од Александра Тодорова (378:375). И у шестом колу Етлинген jе остао празних шака, jер jе поражен од  Хамбрикена (1:4), а Вуjић jе изгубио од Jонатана Мадера (375:378). После шест кола ниjедна од 12 екипа у Групи „Jуг“ ниjе освоjила свих 12 бодова. На прва три места, са по пет триjумфа, су Лудвигсбург, Валдкирх и Хамбрикен. Келхаjм jе четврти са четири победе и два пораза. Етлинген jе на 11. позициjи, без бодова. Четири наjбоље екипе пласираће се на финални турнир.

Душко Петров jе уписао jош jедан триjумф  као члан Вилмандингена, коjи се такмичи у Другоj лиги, група „Jугозапад“. Овог викенда одржано jе треће коло. Вилмандинген се састао са Оберкирхом, а директан ривал Душка Петрова био jе Даниjел Лам. Обоjица су погодили по 377 кругова, што jе био и наjбољи резултат трећег кола. Петров jе био успешниjи у распуцавању (10:9 кругова) и учествовао у максималном триjумфу Вилмандингена (5:0), коjи jе у три кола прикупио свих шест бодова и предводи лигашку трку.

Tagovi

Komentari (0)