Стрељаштво: Велика награда Новог Сада окупља стрелце са три континента

НОВИ САД, 21. август (ССС) – Стрељачка дружина Нови Сад 1790 ће и овог августа бити домаћин традиционалног међународног турнира „Велика награда Новог Сада“, коjи ће бити одржан од четвртка до недеље.

 streliste Novi Sad vazdusno oruzje.jpg

Приjављено jе око 200 стрелаца из 14 држава са три континента – Европа, Азиjа и Африка. Своjе представнике на митингу у Новом Саду ће имати Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Велика Британиjа, Мађарска, Индиjа, Литваниjа, Северна Македониjа, Нигериjа, Катар, Русиjа, Словениjа, Шведска и наравно Србиjа. Међу учесницима биће и велики броj стрелаца из самог светског врха, осваjачи олимпиjских медаља, као и одличjа на светским и континенталним првенствима.

 

Учествоваће готово сви српски сениорски и jуниорски репрезентативци, а за чланове нашег националног сениорског тима, као и за многе госте из иностранства , митинг у Новом Саду jе последња провера пред Светски куп у Рио де Жанеиру, коjи почиње наредне седмице.

 

У четвртак, 22. августа на програму ће бити поjединачна такмичења ваздушним пиштољем и надметање миксева ваздушном пушком. Стрелци ваздушном пушком ће се у петак борити за поjединачне медаље, а на ватрену линиjу излазе и миксеви ваздушним пиштољем.

 

Учесници турнира се у суботу селе на новосадско стрелиште за малокалибарско оружjе, где ће бити одржана такмичења последња два дана.

 

Распоред финала

 

Четвртак, 22.август: ваздушни пиштољ мушкарци (16 часова), ваздушни пиштољ  жене (17), микс ваздушна пушка (18).

 

Петак, 23.август: ваздушна пушка жене (16.30), ваздушна пушка мушкарци (17.30), микс ваздушни пиштољ (18.30).

Субота, 24. август: МК спорт пиштољ, жене (15), МК пушка тростав, мушкарци (17)

Недеља, 25.август: МК пушка тростав , жене (16.30).

(сем такмичења МК пушком из тростава и МК спорт пиштољем, у суботу и недељу ће бити одржана и надметања МК пушком из лежећег става за жене и мушкаце, МК пиштољем слободног избора и МК пиштољем средишњег паљења за мушкарце, али у овим дисциплинама нема финала)

Tagovi

Komentari (0)