Стрељаштво: Таленти из десет земаља на турниру у Смедереву

СМЕДЕРЕВО, 31.октобар (ССС) - Током прва три дана новембра у Смедереву ће бити одржано традиционално међународно такмичење ваздушним оружjем за стрелце jуниорског и кадетског узраста. Турнир ће ове године бити организован пети пут, а као и обично подељен jе у две такмичења. У петак и суботу jе на програму „Велика награда Смедерева“, а у недељу „Валтер куп“.

 Walther Cup.jpg

Домаћин тродневног надметања СД Смедерево угостиће више од 200 младих такмичара. Приjављено jе 219 стрелаца из десет држава: Индиjа, Русиjа, Кипар, Бугарска, Словениjа, Македониjа, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Србиjа.

 

Турнир, коjи се одржава под слоганом „Ослободи своj таленат“,  почиње у петак, 1. новембра. Првог дана биће одржана „Велика награда Смедерева“ за микс парове пушком и пиштољем. Такмичење ће бити одржано у поподневним часовима.

 

У суботу jе на програму „Велика награда Смедерева“ у поjединачноj конкуренциjи. Стрелци су подељени у три узрасне категориjе – до 16, до 18 и до 20 година. Такмичење jе поjединачно и екипно.

 

Недеља jе резервисана за „Валтер куп“. Сви учесници се надмећу у jединственоj старосноj категориjи – до 20 година (1999. годиште и млађи), у поjединачноj конкуренциjи. У свакоj дисциплини ће бити одржано финално гађање (коjих неће бити у суботу). Генерални спонзор турнира, произвођач оружjа „Валтер“ ће доделити ваздушну пушку за резултат наjближи светском рекорду jуниора и jуниорки,  и ваздушни пиштољ стрелцу коjи се наjбише приближи светском рекорду овим оружjем.

Tagovi

Komentari (0)