Стрељаштво: Српском миксу пиштољем сребро у Рушама

РУШЕ, 10.jануар (ССС) – У словеначком месту Руше почео jе традиционални међународни митинг ваздушним оружjем, коjи jе окупио такмичаре из десет земаља.

 Dimitrije_Grgic_Jasmina_Milovanovic.jpg

Првог дана, српски микс, у коjем су гађали сестра и брат Jасмина Миловановић и Димитриjе Гргић, освоjио jе сребрну медаљу у надметању мешовитих парова пиштољем.

 

Jасмина и Димитриjе, српски репрезентативци и чланови Академца, су у првоj фази квалификациjа (30 диjабола) заузели прво место са 579 кругова. У другом делу (20 диjабола) су „убили“ 377 кругова. Заузели су другу позициjу и пласирали се у меч за злато у коме су им ривали били мађарски стрелци Рената Шике и Миклош Татраи (БХСЕ Будимпешта), коjи су у другоj фази скупили 384 круга.

 

Мађарски пар jе у дуелу за наjсjаjниjе одличjе био успешниjи, савладао jе српски тандем са 16:6 у поенима из сериjа.

 

Бронзу jе освоjила Хрватска (Марина Омажић/Жељко Посавец). Србиjу jе представљао и тандем Тамара Ђорђевић/Петар Николић (обоjе Академац) и заузео шесто место.

 

У суботу и недељу на програму турнира у Рушама, коjи се организуjе 26.пут, су поjединачна такмичења. Србиjа ове године има представнике само у надметањима пиштољем.

Tagovi

Komentari (0)