Стрељаштво: Српски тим пушком на финалном турниру!

НОВИ САД, 19. маj (ССС) – Репрезентациjа Србиjе ваздушном пушком jе освоjила прво место у у квалификациjама Региона „Исток“ Европске лиге младих у Новом Саду и пласирала се на завршни турнир, коjи ће у октобру бити одржан у Будимпешти. Српски тим ваздушним пиштољем jе заузео четврту позициjу и ниjе прошао даље.

 Srbija-1.mesto-Evropska-liga-mladih-Istok-puska.jpg

Пред данашње, последње коло Србиjа jе на турниру пушком делила друго и треће место са Украjином. Обе селекциjе су првог дана победиле Хрватску, а изгубиле од Русиjе. На финални турнир пролазе две екипе. Русиjа jе своjу „визу“ обезбедила jош у суботу, а данашњи сусрет Украjине и Србиjе jе одлучивао ко ће се у Будимпешти придружити руском тиму.

 

Српска селекциjа jе убедљиво победила Украjину са 24:8 у поенима из поjединачних дуела и не само да се пласирала на завршни турнир, већ jе освоjила и прво место у групи. У последњем колу Русиjа jе, помало неочекивано, изгубила од Хрватске (15:17), па jе турнир завршила са истим билансом као Србиjа – две победе и пораз. Због већег броjа поена из поjединачних дуела, нашоj репрезентациjи jе припала прва, а рускоj друга позициjа. Украjина jе заузела треће, а Хрватска четврто место.

 

У сва три меча на турниру у Новом Саду у српском тиму пушком гађали су Теодора Вукоjевић, Кристина Лазаревић, Марко Ивановић и Ђорђе Савић. Резерве су били Милица Ристић и Душан Стоjадиновић.

 

-Наша екипа jе показала наjвише када jе било наjважниjе – каже Драган Доневић, шеф стручног штаба и селектор Србиjе за пушку.– У мечу са Украjином, коjи jе за обе селекциjе био „бити или не бити“, директан двобоj за пролаз на финални турнир, сви наши стрелци су гађали изузетно добро. На краjу, стигли смо и до првог места у групи, што jе, сматрам и сасвим заслужено. У jедином мечу коjи смо изгубили, од Русиjе, одлучивале су ниjансе, исход jе лако могао да буде другачиjи.

 

Доневић jе похвалио све наше репрезентативце.

 

–У такмичење смо ушли са  подмлађеним саставом. Изузев Ђорђа Савића, сви наши стрелци су дебитанти у Европскоj лиги младих, али надали смо се пласману на финални турнир. Нова екипа jе била на висини задатка и заслужуjе честитке – закључио jе Доневић.

 Srbija-Evropska-liga-mladih-pistol.jpg

На турниру пиштољем, Србиjа се у последњем колу састала са Украjином. Наш тим ниjе изненадио велике фаворите. Украjинци су савладали домаћине резултатом 22:10 и освоjили прво место са максималне три победе. Друга jе Русиjа, трећа Хрватска. Србиjа , коjа jе, попут тима пушком наступила у подмлађеном саставу, jе турнир завршила без победе. Украjини се супротставила екипа Душан Боjић, Jована Тодоровић, Jелена Тодоровић, Златомир Марковић. На турниру jе учествовао и Урош Ивановски, а резерва jе била Нађа Мартиновић.  

 

Србиjа jе у Европскоj лиги младих освоjила три медаље, све три пушком (злато 2009, сребро 2018. и бронза 2017. године). Следеће године обе наше селекциjе ће бити директни учесници завршног турнира, jер ће Стрељачки савез Србиjе бити домаћин финалног такмичења, на коме учествуjе осам репрезентациjа.

 

Европска лига младих, квалификациони турнир Региона „Исток“, други дан

 

Пушка

Треће коло:Украjина – Србиjа 8:24 у поенима из поjединачних дуела ( Валериjа Сидоренко – Теодора Вукоjевић 0:8, Максим Кроненко – Кристина Лазаревић 4:4, Каролина Оханова – Марко Ивановић 2:6, Иван Ткаленко – Ђорђе Савић 2:6), Хрватска – Русиjа 17:15.

Коначан пласман:1. Србиjа 2 победе (56 поена), 2. Русиjа 2 (49), 3. Украjина 1 (44), 4. Хрватска 1 (43).

 

Пиштољ

Треће коло:Хрватска – Русиjа 4:28, Украjина – Србиjа 22:10 (Роман Плескун – Душан Боjић 6:2, Дариjа Семенко – Jована Тодоровић 4:4, Назарил-Орест Кози – Jелена Тодоровић 6:2, Мариjа Солониjа Возниjак – Златомир Марковић 6:2).

Коначан пласман: 1. Украjна 3 победе, 2. Русиjа 2, 3. Хрватска 1, 4. Србиjа без победе.

Tagovi

Komentari (0)