Стрељаштво: Српски стрелци на новом изазову у Минхену

БЕОГРАД, 23. маj (ССС) – Нова станица овогодишње сериjе  Светског купа jе Минхен. Трећи турнир СК у сезони у главном граду Баварске почиње у недељу, а репрезентациjа Србиjе jе данас кренула пут Немачке.

 

svetski-kup-mihnen-2018.jpg 

Мимо плана, наш тим се у Минхену неће представити у наjjачем саставу, jер изостаjе Зорана Аруновић, коjа се опоравља од повреде руке.

 

У женском делу тима су – пушка: Андреа Арсовић (ваздушна и МК пушка тростав), Сања Вукашиновић (ваздушна и МК пушка), Драгана Тодоровић (тростав), Мариjа Малић (ваздушна пушка), пиштољ:Jасмина Миловановић (ваздушни и МК пиштољ),  Бобана Момчиловић Величковић (ваздушни пиштољ).

 

Мушки део екипе чине – пушка: Милутин Стефановић, Миленко Себић (обоjица ваздушна и МК пушка тростав), Стеван Плетикосић (МК пушка тростав), Лазар Ковачевић (ваздушна пушка и ван конкуренциjе за пласман МК пушка тростав), пиштољ: Дамир Микец, Димитриjе Гргић, Душко Петров (сви ваздушни пиштољ).

 

Ван конкуренциjе ће гађати („ем ку ес тест“):Стеван Jовановић (МК пушка тростав) Алекса Митровић (ваздушна пушка) и Катарина Марицки (ваздушни пиштољ).

 

Микс парови су Андреа Арсовић/Милутин Стефановић, Мариjа Малић/Миленко Себић (ваздушна пушка) и Бобана Момчиловић Величковић/Димитриjе Гргић (ваздушни пиштољ).

 

Као и готово сваке године, турнир у Минхену jе наjмасовниjе такмичење у сезони Светског купа. Приjављено jе више од 900 стрелаца из 98 земаља. Ни у jедноj дисциплини,  неће учествовати мање од 100, а у неколико ће стартовати и више од 160 такмичара, не рачунаjући оне коjи ће гађати ван конкуренциjе за пласман, за „ем ку ес тест“ (минимални квалификациони резултат, неопходан да би стрелац стекао право да се квалификуjе за Светско првенство и Олимпиjске игре).

 

У свакоj дисциплини делиће се по две олимпиjске квоте за Токио 2020. Од српских такмичара „визе“ за ОИ наредне године до сада су изборили Зорана Аруновић и Дамир Микец.

 

-Светски куп у Минхену,  по традициjи, привлачан за стрелце са свих континената, како због такмичења, тако што сви на овом стрелишту имаjу наjвише могућности да током турнира тестираjу оружjе и мунициjу. И ми идемо у проширеном саставу. Неколико стрелаца ће први пут ове сезоне гађати у Светском купу– рекао jе пред полазак Драган Доневић, шеф стручног штаба и селектор за пушку.

 

Уз велику масовност обично иде и квалитет.

 

–Према очекивању, у свакоj дисциплини конкуренциjа jе жестока, доста jача него на претходна два Светска купа, у Њу Делхиjу и Пекингу. Пут до финала, а касниjе до медаља и квота, неће бити нимало лак. За пласман у финале ће сигурно бити неопходни високи резултати. Надам се да ће се српски репрезентативци представити у добром светлу. Ово такмичење jе увод у други део сезоне, у коме наше стрелце очекуjу jош Светски куп у Рио де Жанеиру, Европске игре и Европско првенство малокалибарским оружjем. Минхен нам jе битан како са такмичарске стране, тако и због споменутих тестирања за наставак сезоне – казао jе Доневић. 

 

Сем Доневића, вође пута, уз стрелце ће бити и селектор за пиштољ Jелена Аруновић, затим тренери у стручном штабу Србиjе Иван Маноjловић и Саша Икер, као и тренери репрезентациjе по позиву Jасна Шекарић, Горан Микец (обоjе пиштољ), Стефан Вишекруна, Милан Армуш, Алина Себић (сви пушка) и физиотерапеут Иван Jовановић.

 

Такмичарски програм на трећем Светском купу траjаће од 26. до 30. маjа.

Tagovi

Komentari (0)