Стрељаштво: Српски jуниори осми у Европи

ВРОЦЛАВ, 27. фебруар (ССС) – Српска мушка jуниорска репрезентациjа пушком заузела jе осмо место у екипном такмичењу последњег дана омладинских надметања на 50. Европском првенству ваздушним оружjем у Вроцлаву.

 

Takmicenje-timovi-puska-min.jpg

Српски jуниорски тим (Марко Ивановић, Алекса Митровић, Ђорђе Савић) jе до четвртфинала дошао као четвртопласирани у првом делу квалификациjа (на основу резултата у поjединачном такмичењу).

У четвртфиналу jе учествовало осам репрезентациjа, прве две су прошле у меч за злато, трећепласирана и четвртопласирана у меч за бронзу. Србиjа jе погодила 612,6 кругова (сваки стрелац испаљуjе по 20 диjабола) што jе оваj пут било довољно за осму позициjу.

Србиjа jе на овогодишњем jуниорском првенству Европе имала представнике само у дисциплинама пушком. Наjвише jе показао Марко Ивановић, коjи jе освоjио одлично четврто место у поjединачном такмичењу. Jуниорке су у екипном пласману су заузеле десету позициjу, Теодора Вукоjевић jе била близу поjединачног финала...

 Srbija Savic, Ivanovic Mitrovic2-min.jpg

Оцењуjући учинак наше jуниорске репрезентациjе, Драган Доневић, шеф стручног штаба и селектор за пушку, каже:

-Остали смо без медаље, али направљен jе напредак у односу на прошлогодишње Европско првенство ваздушним оружjем, када нико од наших jуниора ниjе стигао до финала. Марко Ивановић jе био врло близу одличjа, практично jедан хитац му jе однео бронзу. Остаjе жал за пропуштеном шансом, али без дилеме, четврто место у наjjачоj европскоj конкуренциjи jе резултат за респект. У екипном пласману jуниори су ушли међу осам наjбољих, што jе био и циљ. Данас у четрвтфиналу дали су све од себе, али, ипак остали без борбе за медаље. Jуниорке су мало подбациле, очекивали смо да ће ући у борбу за медаље. Мада, ни у женском такмичењу, финале ниjе било далеко. Теодора Вукоjевић jе заузела 12.место, од осме позициjе и наставка такмичења jу jе делило шест десетих делова круга.

 

Ваздушна пушка jуниори, тимско такмичење, четвртфинале: 1. Мађарска 625,6, 2. Француска 622,7, 3. Русиjа 622,6... 8. Србиjа (Ивановић, Митровић, Савић) 612,6...

 

 

СЕНИОРИ ПОЧИЊУ БОРБЕ ЗА МЕДАЉЕ И КВОТЕ

 

У петак у Вроцлаву, у „Дворани стогодишњица“ почињу сениорска такмичења на шампионату Старог континента.

Србиjу ће представљати - пушка: Андреа Арсовић, Ивана Анђушић Максимовић, Сања Вукашиновић, Милутин Стефановић, Миленко Себић, Лазар Ковачевић, пиштољ:Зорана Аруновић, Бобана Момчиловић Величковић, Jасмина Миловановић, Дамир Микец, Димитриjе Гргић и Душко Петров. У стручном штабу су Драган Марковић, спортски директор ССС, Драган Доневић, шеф стручног штаба и селектор за пушку, Jелена Аруновић, селектор за пиштољ, тренери Jасна Шекарић, Горан Микец, Митjа Гргић, Милан Армуш и физиотерапеут Иван Jовановић.

 

Првог дана сениорских такмичења на програму су поjединачна такмичења пиштољем , као и надметања микс тимова пушком. Србиjу у такмичењу мешовитих парова представљаjу екипе Сања Вукашиновић/Милутин Стефановић и Андреа Арсовић/Лазар Ковачевић.

Конкуренциjа у свим дисциплинама jе, према очекивању, изузетно jака. Сутра ће се у такмичењу микс парова пушком надметати 51 тим. За квалификациjе пиштољем за мушкарце приjављено jе 87 стрелаца,док ће се у женскоj категориjи борити 64 такмичарке.

Кад jе о екипноj конкуренциjи реч – као и у jуниорском такмичењу - збир резултата сва три члана тима се рачуна и за прву фазу екипних квалификациjа. По осам наjбољих тимова у свакоj дисциплини пролазе у четвртфинале.

Сем медаља, у Вроцлаву ће се делити и олимпиjске квоте. У свакоj поjединачноj дисциплини сениорског програма на располагању су по две олимпиjске визе.

Србиjа за сада има пет квота за Токио, три пиштољем (испунили су их Зорана Аруновић; Дамир Микец и Jасмина Миловановић) и две пушком (Милутин Стефановић и Сања Вукашиновић).

Tagovi

Komentari (0)