Стрељаштво: Србиjа у наjjачем саставу

БЕОГРАД, 9.маj (ССС) – Сезона Светских купова наставља се за нешто више од две недеље у Минхену, где ће од 26. до 30. маjа бити одржана надметања на трећем СК у сезони.

 muskarci-pistolj-mikec-grgic-petrov.JPG

Србиjа у Минхен путуjе у тренутно наjjачем саставу. Нема много измена у односу на селекциjу коjа jе краjем априла учествовала на Светском купу у Пекингу. У Кини jе Србиjу представљало 13 стрелаца. Екипи коjа се такмичила у Пекингу  прикључуjу се Драгана Тодоровић (Нови Београд – Ушће), коjа ће гађати малокалибарском пушком из тростава, затим њен клупски друг Алекса Митровић и  Стеван Jовановић („Чика Мата“). Њих двоjица неће бити у конкуренциjи за пласман, гађаће за „ем ку ес тест“ , за минимални квалификациони резултат коjи jе неопходан да би такмичар стекао право да се квалификуjе за Олимпиjске игре или Светско првенство. Митровић ће на ватрену линиjу изаћи са ваздушном, а Jовановић са малокалибарском пушком.

 

Први пут у миксу пушком заjедно ће гађати Миленко Себић и jуниорка Мариjа Малић. Преостала три микс пара су уигране, стандардне комбинациjе: Зорана Аруновић/Дамир Микец, Бобана Момчиловић Величковић/Димитриjе Гргић (пиштољ) и Андреа Арсовић/Милутин Стефановић (пушка).

 

Као и на сваком Светском купу у 2019, у свакоj поjединачноj дисциплини делиће се по две квоте за Олимпиjске игре у Токиjу.

 

Састав Србиjе за СК у Минхену

 

Жене

 

Ваздушна и МК пушка тростав: Андреа Арсовић (Партизан), Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790).

МК пушка тростав: Драгана Тодоровић (Нови Београд - Ушће)

Ваздушна пушка:Мариjа Малић (Jединство, Стара Пазова)

 

Ваздушни и МК спорт пиштољ: Зорана Аруновић (Олимпик 011), Jасмина Миловановић (Смедерево)

Ваздушни пиштољ: Бобана Момчиловић Величковић (Бор 030).

 

Мушкарци

 

Ваздушна и МК пушка тростав: Милутин Стефановић („Чика Мата“, Крагуjевац), Миленко Себић (Црвена звезда).

МК пушка тростав: Стеван Плетикосић („Чика Мата“)

Ваздушна пушка: Лазар Ковачевић (Jагодина 92)

 

Ваздушни пиштољ: Дамир Микец (Полицjац), Димитриjе Гргић (Академац), Душко Петров („Алекса Деjовић").

 

Ван конкуренциjе („ем ку ес тест“) – МК пушка тростав: Стеван Jовановић („Чика Мата“) и Лазар Ковачевић, ваздушна пушка: Алекса Митровић (Нови Београд – Ушће)

 

Мешовити парови

 

Ваздушни пиштољ: Аруновић/Микец и Величковић/Гргић.

Ваздушна пушка: Арсовић/Стефановић и Малић/Себић.

 

Вођа пута jе шеф стручног штаба и селектор за пушку Драган Доневић. Уз стрелце ће бити и селектор за пиштољ Jелена Аруновић, затим тренери у стручном штабу Србиjе Иван Маноjловић и Саша Икер, као и тренери репрезентациjе по позиву Jасна Шекарић, Горан Микец (обоjе пиштољ), Стефан Вишекруна, Милан Армуш, Алина Себић (сви пушка) и физиотерапеут Иван Jовановић.

Tagovi

Komentari (0)