Стрељаштво: Србиjа са 18 стрелаца на Европском првенству у Вроцлаву

БЕОГРАД, 4. jануар (ССС) – На Европском првенству ваздушним оружjем, коjе ће у пољском Вроцлаву бити одржано од 23. фебруара до 2. марта, Србиjу ће представљати 18 стрелаца.

 

Evropskoprvenstvo-arhiva-min.JPG

Управни одбор Стрељачког савеза Србиjе усвоjио jе састав наше селекциjе по предлогу спортског директора Драгана Марковића и селектора Драгана Доневића и Jелене Аруновић.

Србиjа ће имати представнике у свим дисциплинама, изузев у jуниорскоj конкуренциjи пиштољем.

У екипи оваj пут неће бити дебитаната, сви већ имаjу искуства са учешћем на европским шампионатима . Први пут после три године на ЕП ваздушним оружjем такмичиће се Ивана Анђушић Максимовић, коjа jе паузирала због порођаjа, а у репрезентациjу се вратила прошле године и учествовала на Светском купу у Рио де Жанеиру и Европском првенству малокалибарским оружjем у Болоњи.

Шампионат Старог континента у Вроцлаву ће бити jедно од последњих квалификационих такмичења за Олимпиjске игре у Токиjу. У свакоj сениорскоj дисциплини биће подељене по две квоте за ОИ.

За сада jе петоро српских стрелаца изборило квоте за Токио: Зорана Аруновић, Дамир Микец, Jасмина Миловановић (сви пиштољ), Милутин Стефановић и Сања Вукашиновић (пушка).

 

САСТАВ СРБИJЕ ЗА ЕП У ВРОЦЛАВУ

Evropsko prvenstvo-arhiva1-min.JPG 

Пушка

Сениори: Милутин Стефановић („Чика Мата“), Миленко Себић (Академац), Лазар Ковачевић (Jагодина 92).

Сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790), Ивана Анђушић Максимовић („Академиjа Максимовић“).

Jуниори: Алекса Митровић (Нови Београд – Ушће), Марко Ивановић („Чика Мата“), Ђорђе Савић (Око соколово).

Jуниорке: Мариjа Малић (Jединство), Теодора Вукоjевић („Чика Мата“), Мариjа Коларевић (Нови Сад 1790).

 

Сениорски микс парови: Арсовић/Ковачевић и Вукашиновић/Стефановић.

Jуниорски микс парови: Вукоjевић/Савић и Митровић/Малић.

 

Пиштољ

Сениори: Дамир Микец (Полицаjац), Димитриjе Гргић (Академац), Душко Петров („Алекса Деjовић“).

Сениорке: Зорана Аруновић (Олимпик 011), Бобана Момчиловић Величковић (Бор 030), Jасмина Миловановић (Академац).

Микс парови: Аруновић/Микец и Момчиловић Величковић/Гргић.

 

Вођа пута биће спортски директор ССС Драган Марковић. У стручном штабу ССС су jош : Драган Доневић , Иван Маноjловић (задужени за сениорске стрелце пушком), Jелена Аруновић (сениорски стрелци пиштољем), Саша Икер (jуниори и jуниорке пушка). Уз репрезентативце ће бити jош неколико стручњака. По предлогу селектора за пиштољ Jелене Аруновић, у експедициjи су Jасна Шекарић, Горан Микец и Митjа Гргић, док ће стручни тим бити допуњен са тренерима за дисциплине пушком, по предлогу селектора за ово оружjе Драгана Доневића.

 

ПРОВЕРА У МИНХЕНУ

Сви наши репрезентативци коjи путуjу у Вроцлав ће последњу велику проверу пред ЕП имати на турниру у Минхену (21 – 26. jануар). Србиjа ће се у Минхену представити у истом саставу као и у Пољскоj, Jедина разлика jе што на програму митинга у главном граду Баварске неће бити такмичења jуниорских мешовитих парова.

Tagovi

Komentari (0)