Стрељаштво: Почетак летње сезоне заказан за jуни

БЕОГРАД, 12.маj (ССС) – У складу са новим мерама државних органа и Инструкциjа Кризног штаба за сузбиjање ширења коронавируса, Стручна комисиjа Стрељачког савеза Србиjе, припремила jе нови календар такмичења за ову годину.

 Streljastvo takmicenje-min.jpg

Предлог Стручне комисиjе усвоjен jе на електронскоj седници Управног одбора ССС.

По новом календару, наставак такмичарске сезоне jе заказан са средину jуна. Прво коло Купа Стрељачког савеза Србиjе малокалибарским оружjем за стрелце сениорског и jуниорског узраста планирано jе за 13/14. jун  у Новом Саду. За исти викенд предвиђено jе и прво коло Купа ССС у гађању ваздушном пушком из тростава у Б програму (кадетски узраст), такође у Новом Саду.

Календар ССС за jун-август 2020. године.

 

13 - 14. jун: Прво коло Купа Стрељачког савеза Србиjе, А програм (сениорски/jуниорски узраст) малокалибарским оружjем и прво коло Купа ССС у Б програму (кадетски узраст) у гађању ваздушном пушком из тростава (3 пута 20 хитаца).

27 - 28.jун: Друго коло Купа ССС, А програм, МК оружjе, и друго коло Купа ССС у Б програму  у гађању ваздушном пушком из тростава.

11 - 12.jули: Треће коло Купа ССС, А програм, МК оружjе, и треће коло Купа ССС у Б програму  у гађању ваздушном пушком из тростава 

25 - 26. jули: Финале Купа ССС, А програм, МК оружjе, и финале Купа ССС у Б програму  у гађању ваздушном пушком из тростава.

2 - 9. август:  Камп перспективних стрелаца Србиjе, ваздушно оружjе, у Караташу.

14 - 16. август: Првенство Србиjе за jуниоре и jуниорке, МК оружjе, и Првенство Србиjе у Б програму  у гађању ваздушном пушком из тростава.

20 - 23. август: „Велика награда Новог Сада 2020“ у свим дисциплинама (сениорска и jуниорска категориjа)

29 - 30. август: Првенство Србиjе за сениорке и сениоре, МК оружjе.

 

Домаћин свих такмичења планираних за jуни, jули и август jе Стрељачка дружина Нови Сад 1790.

Према раниjим одлукама ССС, нека од наведених такмичења, првобитно заказана за април и маj, су била отказана . Међутим с обзиром на развоj ситуациjе око епидемиjе коронавируса у нашоj земљи и на чињеницу да се због одлагања Олимпиjских игара ослободило више термина за одржавање надметања, Стручна комисиjа jе предложила да се ти догађаjи ипак врате у календар у новим терминима.

Камп перспекривних стрелаца Србиjе ваздушним оружjем у Караташу биће реализован уколико се буду стекли услови и уколико Министарство омладине и спорта буде новим планом определило средства за реализациjу кампова.

По предлогу Стручне комисиjе, суспендована jе одредба обавезног учешћа такмичара на регионалним првенствима малокалибарским оружjем у А програму (коjа су по првобитном календару заказана за маj). По правилнику ССС, стрелци имаjу обавезу да учествуjу на регионалним првенствима да би стекли право да се такмиче на Првенству Србиjе. За ову сезону, та ставка Правилника jе суспендована.
Међутим, регионални такмичарски савези могу, да уколико имаjу интерес, своjа првенства организjу наjмање две седмице пре Jуниорског првенства Србиjе, заказаног за 14 -16. август.

Tagovi

Komentari (0)