Стрељаштво: Пауза на домаћоj стрељачкоj сцени до половине маjа

БЕОГРАД, 31.март (ССС) – Управни одбор Стрељачког савеза Србиjе jе на електронскоj седници усвоjио нове предлоге Стручне комисиjе о променама у овогодишњем календару такмичења  и осталих спортских активности.

Streljacki savez Srbije-min.jpg

Стручна комисиjа jе постигла сагласност да сукцесивно треба кориговати календар ССС како се буде мењала ситуациjа услед пандемиjе коронавируса.

УО jе усвоjио предлог комисиjе, по коме су одложени или отказани догађаjи планирани до половине маjа. 

Регионална првенства у Б и Ц програму (стандардно ваздушно оружjе за млађе категориjе и сериjска ваздушна пушка), коjа су била заказана за 11. и 12. април, одложена су за први викенд септембра (5-6). 

Nenad Petkovic-min.jpg

Првенство Србиjе у Б и Ц програму jе требало да буде одржано у Београду 9. и 10. маjа, у организациjи Партизана,  померено jе за 10-11. октобар. У овом термину Стрељачки савез Србиjе jе у Београду требало да буде домаћин финала Европске лиге младих, али пре десетак дана Европска стрељачка конфедерациjа jе отказала овогодишњу сезону лиге.

Отказани су Камп перспективних стрелаца ваздушним и МК оружjем, предвиђен за 13 – 16. април,  и прво коло Купа ССС у троставу ваздушном пушком за кадетски узраст, планирано за дан по завршетку кампа (17.април). Оба догађаjа jе требало да буду приређена у Новом Саду. Стручна комисиjа ће накнадно, уколико се стекну услови,  размотрити могућност одржавања кампа током летњег распуста.

Отказано jе и прво коло Купа ССС малокалибарским оружjем за сениоре и jуниоре, коjе jе било планирано за последњи викенд априла (25 – 26. април), такође у Новом Саду, у организациjи Стрељачке дружине Нови Сад 1790.

Kamp SSS- 2019.godina-min.jpg

Jош пре двадесетак дана усвоjени су нови термини такмичења заказаних за март - Првенства Србиjе стандардним ваздушним оружjем у Б програму (26-27. септембар) и финала Купа Стрељачког савеза Србиjе, такође у Б програму, (19-20. септембар). На такмичарскоj сцени у наредних месец и по дана владаће затишjе, али остале активности Стрељачког савеза Србиjе се реализуjу.

–Канцелариjа ССС функционише, као и остали управни органи  Савеза. Календар такмичења ће бити коригован на основу развоjа ситуациjе око коронавируса у нашоj земљи и одлука Светске стрељачке федерациjе и Европске стрељачке конфедерациjе о новим терминима међународних догађаjа – каже Ненад Петковић, генерални секретар ССС– Позивам све наше чланице да прате промене у календару и  у складу с тим планираjу своj рад. Органи савеза ће како се околности буду мењале реаговати и кориговати календар када то буде било потребно.

Tagovi

Komentari (0)