Стрељаштво: Нове олимпиjске визе на мети у Болоњи

БЕОГРАД, 19. август (ССС) – Стручни штаб Стрељачког савеза Србиjе одредио jе састав репрезентациjе за Европско првенство малокалибарским оружjем, коjе ће бити одржано у Болоњи (12 – 27.септембар). Последње дилеме око састава, везане за jуниорски део екипе, разрешене су минулог викенда на Првенству Србиjе у Новом Саду. Србиjу ће представљати осморо стрелаца у сениорскоj и шесторо у jуниорског конкуренциjи.

 MK puska.jpg

Пушка, сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790), Ивана Анђушић Максимовић („Академиjа Максимовић“).

Пушка сениори: Милутин Стефановић, Стеван Плетикосић (обоjица „Чика Мата“), Миленко Себић (Црвена звезда).

Пиштољ сениорке: Зорана Аруновић (Олимпик 011), Jасмина Миловановић (Смедерево).

Пушка jуниорке: Мариjа Коларевић (Jединство), Лара Цанић (Ниш 1811), Ивана Марић (Полицаjац).

Пушка jуниори: Марко Ивановић („Чика Мата“), Алекса Митровић (Нови Београд – Ушће), Димитриjе Гаћеша (Младост).

 

Уз стрелце ће бити спортски директор ССС Драган Марковић, затим Драган Доневић, шеф стручног штаба и селектор за пушку, Jелена Аруновић, селектор за пиштољ, чланови стручног штаба ССС Иван Маноjловић и Саша Икер и тренер по позиву Дарко Jовановић.

У свим сениорским олимпиjским дисциплинама на ЕП у Болоњи (МК пушка тростав, МК спорт пиштољ) делиће се по две олимпиjске квоте.

Jуниорски део српске екипе jе врло млад. Свих шесторо стрелаца ће дебитовати на ЕП малокалибарским оружjем, а већина ће право учешћа у jуниорскоj конкуренциjи имати и на шампионату Старог континента 2021.године.

На претходном ЕП, одржаном пре две године у Бакуу, српски сениори су освоjили две медаље . Екипа МК пиштољем слободног избора (Дамир Микец, Душко Петров, Димитриjе Гргић) се окитила златом, а Дамир Микец поjединачним сребром. У jуниорскоj конкуренциjи Милица Бабић jе била трећа у троставу.

 

Српски репрезентативци пиштољем ове године неће jуришати на ново злато. Малокалибарски пиштољ слободног избора jе у међувремену изгубио статус олимпиjске дисциплине. Опредељење ССС и стручног штаба jе да се наши репрезентативци фокусираjу на дисциплине олимпиjског програма, па jе на краjу одлучено да стрелци пиштољем не учествуjу на ЕП у Болоњи. Прошле године, на Светском првенству у свим дисциплинама  у Чангвону Микец, Гргић и Петров су освоjили сребро, а Микец jе био други у поjединачноj конкуренциjи МК пиштољем слободног избора.  И тада jе нашим стрелцима у првом плану била олимпиjска дисциплина ваздушни пиштољ. Такмичење МК пиштољем jе у Чангвону, између осталог, било у склопу припрема за наступ у дисциплини олимпиjског програма.

Tagovi

Komentari (0)