Стрељаштво: Нова генерациjа jуниора завршила припреме у Новом Саду

Jуниорска репрезентациjа Србиjе завршила jе данас четвородневне припреме на малокалибарском стрелишту у Новом Саду.

 Juniorska-reprezentacija-Novi-Sad-pripreme.jpg

Од уторка до петка у Новом Саду се окупило деветоро стрелаца коjи ће наредне седмице учествовати на Светском jуниорском купу у немачком Зулу, пет jуниорки: Мариjа Малић, Мариjа Коларевић (обе Jединство, Стара Пазова), Ивана Марић (Полицаjац, Београд), Лара Цанић (Ниш 1881) и Невена Армуш („Чика Мата“, Крагуjевац) и четири jуниора: Ратко Бућић (Партизан, Београд), Алекса Митровић (Нови Београд – Ушће), Димитриjе Гачеша (Младост, Инђиjа) и Марко Ивановић („Чика Мата“).

 

Свих деветоро стрелаца ће се у Немачкоj такмичити малокалибарском пушком из тростава (3 пута 40 метака).

 Juniorska-reprezentacija-Novi-Sad-pripreme(1).jpg

Рад током припрема водили су тренери стручног штаба ССС: Драган Доневић (шеф стручног штаба), Иван Маноjловић и Саша Икер, као и тренер по позиву Дарко Jовановић.

 

–Тренинзи у Новом Саду нису биле само припреме за Светски куп, већ прва у низу акциjа jуниорске репрезентациjе коjе планирамо током овог лета до Европског првенства малокалибарским оружjем у Болоњи, у септембру – казао jе Драган Доневић, шеф стручног штаба.– Састав за Европско првенство ће бити искристалисан током jула и августа. Пред jуниорима jе jош неколико домаћих и међународних такмичења.

 

Подмлађивање репрезентациjе се наставља.

 Juniorska-reprezentacija-Novi-Sad-pripreme(2).jpg

–На сцену ступа нова генерациjа. Од деветоро стрелаца коjи су радили на припремама у Новом Саду само jе Невена Армуш већ учествовала на Европском првенству малокалибарским оружjем. На прошлогодишњем Светском купу у троставу су се се надметали Мариjа Коларевић, Мариjа Малић и Алекса Митровић. Предстоjеће такмичење ће бити изузетно значаjно за стицање искуства.

 

Доневић истиче да се радило два пута дневно:

 

–Стрелци су на наjбољи могући начин искористили припреме, коjе су посебно користиле онима коjи у своjим срединама немаjу добре услове за рад малокалибарским оружjем.

 

Репрезентативци у Зул путуjу у понедељак, а уз деветоро стрелаца биће тренери Доневић, Маноjловић и Икер.

Tagovi

Komentari (0)