Стрељаштво: НА ВАТРЕНОJ ЛИНИJИ У БЕОГРАДУ СТРЕЛЦИ СА СВИХ МЕРИДИJАНА 

 miks-pistolj-Internacionalno-prvenstvo-2017-1.jpg

 

Београд ће и овог децембра бити домаћин наjвећег турнира ваздушним оружjем у региону. Од петка  до недеље (7 – 9. децембар) биће одржано 43. Интернационално првенство Београда у стрељаштву, у организациjи Стрељачког савеза Београда, а под покровитељством Секретариjата за спорт и омладину Града Београда. Такмичење ће бити одржано у „Бел експо“ центру на Новом Београду. На ватрену линиjу ће изаћи преко 300 стрелаца.

Дуга традициjа и висок квалитет организациjе и резултата Интернационалног првенства Београда препознали су такмичари и национални савези широм света. За медаље и вредне награде бориће се стрелци са четири континената. Сем српских, приjављени су и такмичари из Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Египта, Ел Салвадора, Грчке, Мађарске, Исланда, Jапана,  Македониjе, Нигериjе, Црне Горе, Румуниjе, Словачке, Словениjе и Украjине. Као и обично, публика ће имати прилику да на делу види велики броj осваjача медаља са Олимпиjских игара, светских и европских првенстава. Српски стрелци са посебном мотивациjом дочекуjу такмичење, jер  доказивање пред домаћом публиком има посебну драж.

У петак, 7. децембра, на програму jе такмичење у мешовитим паровима, новоj атрактивноj олимпиjскоj дисциплини. Уз медаље и дипломе прве три екипе ће добити и новчане награде (300, 200 и 100 евра) Дан касниjе стрелци ће се борити за медаље на „Трофеjу Београда“, у поjединачноj сениорскоj и jуниорскоj конкуренциjи. Специjалним „Трофеjом Београда“ биће награђени такмичари коjи, у избору Организационог одбора, буду проглашени за наjуспешниjе пушком и пиштољем.

Турнир се у недељу завршава „Великом наградом Београда“. Учесници ће се надметати у поjединачноj апсолутноj категориjи, а за наjбоља три такмичара у свакоj дисциплини су предвиђене и новчане награде (400, 200 и 100 евра) и статуе „Београдски победник“. Немачка фабрика „Wаlther“ ће стрелце коjи пушком, односно пиштољем, постигну резултат наjближи светском рекорду, наградити оружjем из своjе производње. Улаз у халу „Бел експо“ центра jе слободан. Првог дана, у петак, такмичење почиње у 14 часова. Прво финале (микс пиштољ) jе у 16, а друго (микс пушка) у 17.30.

Интернационалним првенством Београда се завршава седмица богата стрељачким такмичењима у Београду, jер у „Бел експо“ центру jе у току Европско првенство ваздушним оружjем у парастрељаштву.

 

 

Tagovi

Komentari (0)