Стрељаштво: Наставак стрељачке сезоне у августу

БЕОГРАД, 15.jул (ССС) – Стрељачка сезона у нашоj земљи ће се, по коригованом календару ССС, наставити у августу, трећим колом Купа Стрељачког савеза Србиjе малокалибарским оружjем за сениорски и jуниорски узраст и у гађању ваздушном пушком из тростава за кадете и кадеткиње у Новом Саду. Нови термин такмичења jе 1. и 2. август.

 Trostav-Novi-Sad-min.jpg

Треће коло jе требало да буде одржано минулог викенда. Међутим, Град Нови Сад jе у петак увео нове мере у циљу сузбиjања коронавируса, па jе тада такмичење одложено за 18. и 19.jул.

 

Извесно jе да ни предстоjећег викенда неће бити услова за одржавање такмичења. Зато jе, после консултациjа чланова Стручне комисиjе, Стручног штаба, спортског директора Драгана Марковића и генералног секретара Ненада Петковића донета нова одлука о изменама календара.

 

По одлуци ССС донетоj прошлог петка, било jе планирано да се треће коло откаже, уколико се ни 18. и 19. jула не стекну услови. Ипак, ССС jе, реагуjући у складу са развоjем ситуациjе, такмичење одложио.

 

-Стрелци су жељни такмичења, постоjи интересовање за учешће на трећем колу. Зато смо одлучили да треће коло не отказуjемо, већ да га одложимо и искористимо слободне термине у августу. Уjедно, и финале Купа jе померено за следећи месец. Надамо се да ће се до августа стећи услови да реализуjемо такмичења, уз поштовање свих мера надлежних органа – каже Никола Марић, председник Стручне комисиjе.

 

Дакле, треће коло jе одложено за 1. и 2. август, док jе финале Купа заказано за 8. и 9. август (првобитни термин био jе 25-26.jули).

 

Остала такмичења нису померана. Према календару, усвоjеном у маjу, сениорско и jуниорско првенство државе малокалибарским оружjем, као и Првенство Србиjе у гађању из тростава ваздушном пушком, су на програму у другоj половини августа.

Tagovi

Komentari (0)