Стрељаштво: Миленко Себић пробиjа лед

ПУТJЕН, 18. новембар (ССС) - У кинеском граду Путjену у уторак почињу надметања на финалном турниру Светског купа, на коме ће Србиjу представљати петоро стрелаца.

 

Putjen trening.jpg

За престижно такмичење квалификовали су се Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ), Андреа Арсовић (ваздушна пушка), Дамир Микец (ваздушни пиштољ), Миленко Себић (малокалибарска пушка тростав) и Jасмина Миловановић (ваздушни пиштољ).

 

У свакоj дисциплини право учешћа стекли су браниоци златних медаља са претходног финала СК, одржаног 2017, осваjачи одличjа на Светском првенству у Чангвону прошле године и jош 14 стрелаца према бодовима скупљеним на турнирима Светског купа у 2018. и 2019. години.

 

Прошле сезоне финале СК ниjе одржано, jер jе Светска стрељачка федерациjа одлучила да се убудуће завршни турнир Светског купа организуjе сваке непарне године, а не сваке сезоне (као што jе то било од 1988. до 2017). 

 

Андреа Арсовић се за турнир у Путjену пласирала као осваjач Кристалног глобуса за триjумф ваздушном пушком на финалу СК 2017, Зорана Аруновић као светски вицешампион ваздушним пиштољем из Чангвона, а остали наши стрелци на основу резултата на турнирима.

 

Први од српских репрезентативаца на ватрену линиjу излази Миленко Себић, коjи ће сутра гађати у квалификациjама тростава.

 

Себићу ће ово бити друго учешће на финалу СК. Пре три године у Болоњи, освоjио jе осмо место, такође у троставу. Jасмина Миловановић jе дебитант, а остали српски представници иза себе имаjу по неколико учешћа, као и освоjене медаље са финалним турнирима.

 

Наши репрезентативци су данас одрадили и прве тренинге у Путjену. Први утисци српске експедициjе су веома повољни. Драган Доневић, шеф стручног штаба ССС, преноси:

 

–Град jе врло модеран, сређен, а стрелиште jе изузетно добро опремљено. Кинеска репрезентациjа стрелиште у Путjену користи као тренинг центар током зимског периода.

 

Сем Доневића, уз стрелце су и Jелена Аруновић и Горан Микец.

Tagovi

Komentari (0)