Стрељаштво: Милана Симић триjумфовала у првом колу Светске турнеjе у таргет спринту

КАИРО (ССС)  - Милана Симић, чланица новосадског клуба Биатлон, освоjила jе златну медаљу у женскоj сениорскоj конкуренциjи на првом колу Светске турнеjе ИССФ (Светска стрељачка федерациjа) у таргет спринту одржаном краjем фебруара у Каиру, главном граду Египта.

TArget sprint Kairo (2)-min.jpg 

Симићева jе, са тренером Мирославом Шегртом, била jедина представница Европе у првом колу турнеjе, а за ривалке jе имала такмичарке из Египта, Омана, Уjедињених Арапских Емирата и Гане.

 TArget sprint Kairo (1)-min.jpg

Репрезентативка Србиjе jе доминирала у квалификациjама, а затим била наjбоља и у финалу – стазу jе прешла за пет минута и 21 секунду уз врло прецизно гађање. Другопласирана такмичарка jе за Симићевом заостала 28 секунди. Дужина стазе у таргет спринту jе 1.200 метара. После пређених 400 и 800 метара, сваки учесник гађа ваздушном пушком у по пет падаjућих мета и када их све обори наставља трку.

 Milana Simic target sprint Kairo-min.jpg

До краjа сезоне биће одржана jош три кола - у Ауеру (Италиjа), Мишколцу (Мађарска), Бислиjу (Велика Британиjа) и финале у Зулу (Немачка).  Победник у сваком колу добиjа 20 бодова. Триjумфом у Каиру, Милана jе направила значаjан корак ка финалном турниру на коме ће учествовати наjбољих 12 такмичарки из четири квалификациона кола. Светска турнеjа се одржава у четири категориjе (сениорке, сениори, jуниорке, jуниори).

 

Резултат у Каиру jе историjски за српски таргет спринт, с обзиром да jе Симићева освоjила прву медаљу за нашу земљу на такмичењима у организациjи Светске стрељачке федерациjе.

 

Иначе, Симићева jе у Каиру изборила три златне медаље. Ван конкуренциjе учествовала jе у такмичењу микс парова, у тиму са такмичаром из Египта и такође освоjила  прво место. Пре првог кола Светске турнеjе стартовала jе и у трци на митингу  „Трофеj Шеике Фатиме Бинт Мубарак“, у оквиру кога су на програму биле све стрељачке дисциплине, и триjумфовала у времену 5:36.

 

Наредно такмичење у таргет спринту у Србиjи биће одржано 4. априла у Београду, у склопу стрељачког турнира „Мемориjал Иштван Пољанац“ на Воjноj академиjи.

Tagovi

Komentari (0)