Стрељаштво: Микец славио победе у два дербиjа Бундес лиге

МУРХАРТ, 5.новембар (ССС) - Завршена jе прва половина лигашког дела такмичења у Бундес лиги ваздушним пиштољем, у коjоj се, као члан Келхаjма, такмичи српски стрелац Дамир Микец.

Kelhajm (2).jpg 

Минулог викенда у Мурхарту одржани су мечеви петог и шестог (од укупно 11) кола.

Келхаjм jе тренутно другопласирани од 12 екипа Групе „Jуг“.

-Протекли викенд jе био посебно значаjан и тежак за наш тим. Имали смо дуеле са веома jаким ривалима, а из оба меча смо изашли као победници – преноси Микец.

У дербиjу петог кола Келхаjм се састао са Минхеном и славио укупан триjумф од 4:1 у победама из поjединачних дуела (сваки тим има пет стрелаца и свако има директног ривала у противничкоj екипи). Микец jе донео jедан од четири поена своjоj екипи. Ривал српског стрелца била jе Украjинка Олена Костевич, некадашња олимпиjска шампионка ваздушним и актуелна светска првакиња малокалибарским пиштољем. Микец jе „убио“ 387, а Костевичева 383 круга. 

Шесто коло донело jе дерби Келхаjм - Валденбург. Келхаjм jе славио триjумф од 3:2, а у успеху jе учествовао и Микец, коjи jе освоjио jедан од три бода убедљиво победивши немачку ререзентативку Дорен Венекамп са 391: 379.

Келхаjм jе држи друго место у Групи „Jуг“, са пет победа и jедним поразом. Шест триjумфа има само Валдкирх, за  коjи jе регистрован Димитриjе Гргић, али ове сезоне ниjе забележио jош ни jедан наступ.

Лудвигсбург, Валденбург, Минхен и Мурхарт се налазе на деоби од 3. до 6. места са билансом четири победе – два пораза. По завршетку деветог кола, четири наjбоље екипе пролазе на завршни турнир, на коме ће „укрстити копља“ са наjбоља четири тима из Групе „Север“. 

Кад jе реч о поjединачном Микецовом учинку, идентичан jе као  и биланс Келхаjма. У свих пет тимских победа доносио jе поене своjоj екипи,док jе jедном поражен.

–Лига jе почела у октобру. Првог викенда сам имао проблема да понесем своj пиштољ, па сам гађао са позаjмљеним, коjи се покварио. Ипак успео сам да победим у првом мечу, али се у другом нисам наjбоље снашао, изгубио сам, па сам први викенд завршио са половичним учинком.  Другог викенда, краjем октобра сам победио у оба меча.

Краjем ове седмице Микец ће се такмичити на турниру у Солину, краj Сплита коjи ће бити последња провера пред финале Светског купа у Путjену (Кина), од 17. до 23. новембра.

Tagovi

Komentari (0)