Стрељаштво: Микец и Гргић на финалном турниру Бундес лиге

ЛУДВИГСБУРГ, 6.jануар (ССС) – Завршен jе лигашки део такмичења Бундес лиге ваздушним пиштољем.

Ове сезоне у лиги учествуjу двоjица српских стрелаца Дамир Микец и Димитриjе Гргић, коjи су се са своjим клубовима пласирали на финални турнир („Фаjнал еjт“). Гргићев Валдкирх jе освоjио прво, а Келхеjм, за коjи се такмичи Дамир Микец, друго место у групи „Jуг“ Прве лиге. Оба клуба су остварила по десет (од могућих 11) победа, али Валдкирх има бољи биланс у освоjеним поенима из поjединачних дуела.

 Ekipe Val em Rajn i Kelhajm-min.jpg

Гргић се ниjе такмичио последњег викенда Групе „Jуг“, док jе Микец са своjим Келхаjмом остварио две победе на турниру у Лудвигсбургу.

У 10.колу, Келхаjм jе са 4:1 у поенима из поjединачних дуела савладао Мурхарт, а у 11. колу jе истим резултатом победио Ваjл ам Раjн (Ваjл на Раjни).

Микец jе у оба меча био успешниjи од директних ривала. У дуелу са Мурхартом са 389:380 у круговима савладао jе Американца Џеjмса Хола. Триjумфу Калхjама над екипом Ваjл ам Раjн Микец jе допринео победивши Михаела Швалда 389:383.

Bundesliga poslednji vikend-min.jpg

–Био jе ово изванредан почетак године. Оба дана сам погодио по 389 кругова, што jе био и наjбољи резултат викенда у групи. На финални турнир смо отишли као другопласирани, што jе добар успех, с обзиром да jе ове сезоне конкуренциjа у лиги врло jака. Резултати у Бундес лиги су добра увертира пред турнир у Куваjту на коме ћу учествовати наредне седмице – поручуjе Микец.

Завршни турнир, на коме учествуjу по наjбоље четири екипе из група „Jуг“ и „Север“ биће одржан у фебруару. У четвртфиналу Келхаjм ће одмерити снаге са Олимпиjом из Берлина, трећепласираним клубом Групе „Север“, а Валдкирх са Ресфелдом, четвртим тимом „Севера“.

Tagovi

Komentari (0)